Χορεύοντας με τον πιτσιρίκο

Αυτές τις πέντε πανέμορφες κορασίδες τις πέτυχα να χορεύουν ένα κυριακάτικο πρωινό στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ήταν οι πρώτες ημέρες της επανάστασης. Μετά, έπεσα με τα μούτρα στις μάχες και δεν είχα χρόνο να τους κάνω ένα αφιέρωμα. Τώρα, που είμαι για λίγο μακριά από τα χαρακώματα, κρατάω την υπόσχεση που τους έδωσα ότι θα τις κάνω διάσημες.

Εδώ ζητάω από τα κορίτσια να ποζάρουν και μου χαρίζουν χαριτωμένες και ανέμελες πόζες, εκτός από την ξανθιά πίσω δεξιά που είναι ντροπαλή.

Τα κορίτσια χορεύουν και βλέπετε τις αδυναμίες τους. Προβλήματα με τον κορμό, τα πόδια αλλού γι’ αλλού, τα χέρια μαχαίρια, και -γενικότερα- είναι ορατή η απουσία σπουδών στον κλασικό χορό.

Εδώ επισημαίνω στα κορίτσια τα λάθη τους και τους δίνω οδηγίες για τη χορογραφία. Εντυπωσιάζονται από τις γνώσεις μου που οφείλονται στο γεγονός ότι κάνω μπαλέτο από τριών ετών – ο μπαμπάς επέμενε σε αυτό. Με ακούν όλες προσεκτικά, εκτός από την ξανθιά που παίζει με τις τρίχες της. Αν στη θέση μου ήταν η δασκάλα μου, η κυρία Βάσια, θα την είχε πετάξει έξω από τον πεζόδρομο.

Τα κορίτσια εκτελούν τις οδηγίες μου και τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αν και δεν μπορώ να κάνω θαύματα μέσα σε λίγα λεπτά – ο χορός θέλει ιδρώτα και θυσίες κάθε μέρα, για δεκαετίες. Πάντως, στο μοντέρνο χορό τα πράγματα είναι πολύ πιο ελεύθερα από το μπαλέτο. Το καταλαβαίνω αυτές τις ημέρες γιατί μαθαίνω breakdance από κάτι πιτσιρικάδες στα σκαλάκια του Συντάγματος. Όταν είμαι αναποφάσιστος για το αν θα πάω πάνω να μουντζώσω ή κάτω για να ψηφίσω, κάθομαι στα σκαλάκια -που είναι στη μέση- και κάνω κωλοτούμπες.

Τα κορίτσια βάζουν τα δυνατά τους γιατί μόλις τους έχω πει πως οι Καρυάτιδες έχουν πιο ωραία κίνηση και έχουν προσβληθεί. Πάντως, θα πρέπει να επισημάνω πως μου μιλούσαν όλες στον πληθυντικό, αν και είμαστε συνομήλικοι. Κατάλαβαν πως έχουν απέναντί τους έναν δάσκαλο. Να είστε καλά, βρε κορίτσια! Πάντα επιτυχίες!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.