Από την Ακρόπολη στο Σύνταγμα

Χτες το βράδυ, πέταξα με το ελικόπτερό μου από τη Νίσυρο στη Αθήνα, επειδή ο Σπύρος Γραμμένος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Ηρώδειο – όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτή τη μεγάλη του στιγμή. Η συναυλία του Σπύρου Γραμμένου ήταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και διοργανώθηκε από το “Σύλλογο Παιδιών χωρίς Μαριάννα”.

Τα εισιτήρια της συναυλίας κόστιζαν 450, 600 και 800 ευρώ, με αποτέλεσμα ο απλός λαός να μην έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη και να ξεροσταλιάζει στα σκαλάκια της Ακρόπολης, προσπαθώντας να ακούσει στα κλεφτά κάποιες από τις εξαίσιες μελωδίες του διάσημου Έλληνα τροβαδούρου.

Μόλις τελείωσε η συναυλία στο Ηρώδειο -και αφού αποθεώθηκε από τους Έλληνες Κροίσους-, ο Σπύρος Γραμμένος έβγαλε αμέσως το πανάκριβο σμόκιν του, το χάρισε σε έναν άστεγο, φόρεσε τα ρούχα του άστεγου και τραγούδησε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για το λαουτζίκο και την πλέμπα.

Ευτυχώς που ο Σπύρος Γραμμένος τραγούδησε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου -μετά το Ηρώδειο-, επειδή στο Ηρώδειο απαγορεύονταν οι φωτογραφικές μηχανές, οι κάμερες και τα δωδεκάποντα τακούνια μου, οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία να τον φωτογραφίσω στον πεζόδρομο.

Πριν πάω στο Ηρώδειο, επισκέφτηκα την ισπανική πρεσβεία για να απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό στους Ισπανούς συντρόφους που έχουν κάνει κατάληψη -εδώ και οκτώ ημέρες-, και από χτες κάνουν απεργία πείνας, με το αίτημα να μεσολαβήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας, ώστε το πλοίο “Γκερνίκα” να αποπλεύσει από την Κρήτη και να κατευθυνθεί στη Γάζα.

Είναι αξιοσημείωτο πως κάποια στιγμή ήρθαν πέντε με έξι Έλληνες -δεν ήταν περισσότεροι- και σήκωσαν ένα πανό συμπαράστασης στους Ισπανούς ακτιβιστές και τον παλαιστινιακό λαό. Μετά από λίγο, ήρθαν τα ΜΑΤ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.