Στάσου, τανκς!

Τα όσα έχουν συμβεί από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι σήμερα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα -αλλά και η αλλαγή στον τρόπο σκέψης των Νεοελλήνων- με έκαναν να δω με μια εντελώς διαφορετική ματιά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Τελικά, αυτό που είναι εξοργιστικό με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν είναι οι σχεδόν 4 χιλιάδες νεκροί, οι 1.619 που δηλώθηκαν αγνοούμενοι, οι 200 χιλιάδες που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, ούτε η παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αυτό που είναι εξοργιστικό με την τουρκική εισβολή είναι ότι η Τουρκία δεν σεβάστηκε τους τουρίστες που παραθέριζαν στην Κύπρο.

Δεν μπορείς να εισβάλεις με στρατό, τανκς και ελικόπτερα σε μια χώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου – το απαγορεύει το savoir vivre.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο χάλασε την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό.

Βέβαια, η τουρκική εισβολή δεν ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον κυπριακό τουρισμό – η ζημιά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη για την Κύπρο, αν εκείνες τις ημέρες έκαναν απεργία οι Κύπριοι ταξιτζήδες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.