Αλεξάνδρεια

Ένα όμορφο ζευγάρι ψαρεύει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ίσως, οι δυο νεαροί αυτοί Αιγύπτιοι να βρίσκονταν στις πλατείες, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο. Ίσως, να βρεθούν πάλι στις πλατείες σε λίγες ημέρες. Η επανάσταση -αντίθετα με ό,τι πιστεύουν κάποιοι μικρονοϊκοί- ερωτεύεται, ψαρεύει, τρώει, χαϊδεύεται, φιλιέται, κολυμπάει και ζει.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγες ημέρες από έναν Αλεξανδρινό Γερμανό που έζησε στην Αλεξάνδρεια από το 1959 έως το 1977 και επέστρεψε μετά από 34 χρόνια στην πατρίδα του, με σκοπό να διασχίσει όλη την Αφρική – από την Αίγυπτο μέχρι τη Νότιο Αφρική. Πληροφορίες και φωτογραφίες από το ταξίδι του θα υπάρχουν στο λογαριασμό του στο twitter σύντομα – θα σας ενημερώσω.

(Στη φωτογραφία με τρελαίνει το βλέμμα και η στάση του σώματος της νεαρής Αιγύπτιας.)

Η φωτογραφία είναι του κ. Rachid Hafiz.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.