Αντισυνταγματική η επιβολή τέλους στα ακίνητα της Εκκλησίας

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες για το τέλος ακίνητης περιουσίας και διευκρινίστηκε πως, αν το τέλος δεν πληρωθεί, η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή ρεύματος και –ταυτόχρονα- θα γίνεται έξωση στον ιδιοκτήτη. Σάλος έχει ξεσπάσει με την εξαίρεση ναών και Ιερών Μονών από το τέλος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα απαλλαγούν από το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας οι ναοί και τα μοναστήρια –επειδή εξυπηρετούν θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς- και θα επιβληθεί τέλος στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας που προορίζεται για εμπορική εκμετάλλευση.

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός, αφού και οι εκκλησίες και τα μοναστήρια είναι -κατεξοχήν- ακίνητα εμπορικής εκμετάλλευσης και βγάζουν εκατομμύρια.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως το ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, και πιο συγκεκριμένα μόνο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος επισημαίνει πως όλη η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας –και όχι μόνο οι ναοί και τα μοναστήρια- θα πρέπει να εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος, επειδή η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει στον Θεό και δεν είναι δυνατόν να φορολογηθεί ο Θεός, ο οποίος είναι και αγνώστου διαμονής.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου έκαναν προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον Θεό και να τον ενημερώσουν για την εχθρική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν επειδή είχε πάει για ψάρεμα με το Άγιο Πνεύμα.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έβαλε ειδικό τέλος στις εκκλησίες επειδή θέλει να βλάψει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, αν η κυβέρνηση έβαζε τέλος στους ιερούς ναούς, οι ιερείς δεν θα το πλήρωναν επίτηδες, με στόχο να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και να ξεσκίζονται οι πιστοί να ρίχνουν χρήματα στο παγκάρι για κεριά και λαμπάδες, ώστε να μην σκουντουφλάνε μέσα στο σκοτάδια πάνω στα στασίδια, τις εικόνες και τα μανουάλια, και να μην τους βάζει χέρι ο παπάς στην εξομολόγηση.

Σε αντίδραση στην εχθρική κίνηση της κυβέρνησης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα βάλει Wi-Fi σε όλες τις εκκλησίες, ώστε να έρχονται οι πιστοί με τα laptop τους στην εκκλησία και να βλέπουν τσόντες.

Για να μη γίνουν μπουρδέλο οι εκκλησίες, το hotspot για ελεύθερη σύνδεση στο διαδίκτυο θα είναι στο γυναικωνίτη.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως η επιβολή τέλους στα ακίνητα της Εκκλησίας που είναι προς εμπορική εκμετάλλευση είναι αντισυνταγματική, αφού δεν έχει γίνει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, από την στιγμή που φορολογούνται τα ακίνητα της Εκκλησίας, θα πρέπει να φορολογηθούν και τα κτίρια που ανήκουν στο Κράτος.

(Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας αλλά θα αποποινικοποιήσει τη χρήση ναρκωτικών. Χασίσι ήπιε κι ο Θεός και έκανε την πλάση, και το ‘δωσε στον Έλληνα κι αυτός να μαστουριάσει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.