Μάνα, γιατί με γένναγες;

Αίσθηση έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο ένα κείμενο που αποδίδεται στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον γιο του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Το κείμενο καταγγέλλει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και είναι «επαναστατικό».Δεν ξέρω αν αυτό το κείμενο που υποστηρίζει το κίνημα του Συντάγματος και τις λαϊκές συνελεύσεις -και τελειώνει με μια φράση του Αντόνιο Γκράμσι- έχει γραφτεί, όντως, από τον γιο του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Θα ήθελα, όμως, να κάνω μια παρατήρηση.

Διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών σε διάφορα σάιτ και μπλογκ που έχει αναρτηθεί το κείμενο, διαπιστώνω πως οι περισσότεροι αποκλείουν το ενδεχόμενο ο γιος δυο βαθύπλουτων ανθρώπων να έχει τη δική του προσωπική άποψη – η ειρωνεία πάει σύννεφο.

Στην Ελλάδα, θεωρείται αδιανόητο ο γιος ενός εφοπλιστή να έχει επαναστατικές απόψεις. Από την άλλη, θεωρείται πολύ επαναστατικό να είσαι 35 χρονών, να δηλώνεις αναρχικός και να σε ταΐζουν ακόμα η μάνα σου και ο πατέρας σου.

Το κείμενο «Η εποχή των τεράτων» εδώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.