Συναντήσεις προσωπικοτήτων

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε χτες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και ο Αντώνης Σαμαράς εκνευρίστηκε πολύ επειδή υπήρχε κίνδυνος να χάσει το ματς της Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δυο άντρες δεν συμφώνησαν σε τίποτα –εκτός από το ότι δεν πρέπει να τους κρεμάσουν-, αλλά δεν πειράζει αφού ο Γιώργος Παπανδρέου τα είπε και τα συμφώνησε την προηγούμενη ημέρα με τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στους δυο από τους μεγαλομετόχους του Mega, τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα, πως η κυβέρνηση σκέφτεται να αποκρατικοπoιήσει το Mega και τους ρώτησε αν ενδιαφέρονται να αγοράσουν το κανάλι τους.

Ψυχάρης και Μπόμπολας απάντησαν στον Γιώργο Παπανδρέου πως δεν είναι καιρός για οικονομικά ανοίγματα και του ζήτησαν να κλείσει τα άλλα κανάλια, ώστε να αντιληφθούν οι τηλεθεατές την ποιοτική υπεροχή του Mega.

Την επομένη, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα –ο Θεός να την κάνει- του ΠΑΣΟΚ και είπε πως «όλοι μαζί μπορούμε», «η Ελλάδα μπορεί» «οι Έλληνες μπορούνε» και «το Σάββατο μπορείς;», με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά των τραπεζών που δανειοδοτούν το Alter που χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ και δεν δανειοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις όπως ο ΔΟΛ και ο Πήγασος που είναι στα ντουζένια τους.

Μα καλά, τις τράπεζες δεν παλεύει να «σώσει» και τις ταΐζει δυο χρόνια τώρα; Δηλαδή, οι τράπεζες που καταρρέουν είναι υγιείς και δεν είναι το Alter;

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έπαθαν ένα μικρό σοκ που ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε μετά από 2 χρόνια πως το Alter έχει φεσώσει το σύμπαν όλο και φοβήθηκαν πως θα καταγγείλει και τον Θέμο Αναστασιάδη που έκανε καταθέσεις με τα εκατομμύρια στις σακούλες και βόλταρε στην Ευρώπη με τις επιταγές, αλλά αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου θα το κάνει σε δυο χρόνια – μην κάνει όλη την επανάσταση μαζί. Σε δυο χρόνια θα θυμηθεί και τα χρήματα του Τσουκάτου.

Το περίεργο είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στο Alter αλλά την προηγούμενη ημέρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ενώ στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος – ίσως, ο Γιώργος Παπανδρέου θύμωσε που ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν κάλεσε κι αυτόν.

Το γεγονός ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν άδεια για τη λειτουργία τους –και κάποια λειτουργούν με προσωρινές άδειες επί 22 χρόνια- δεν έχει απολύτως καμία σημασία ούτε για τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και για κάποιον άλλον Έλληνα πολιτικό.

Επίσης, δεν έχει καμία σημασία που οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιες. Ο Ψύχαρης, ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης να είναι καλά. Τι θα κάναμε χωρίς αυτούς;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.