Είμαι στη διάθεσή σας

Αυτό το καλοκαίρι ήταν υπέροχο, αν και το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασα στο Σύνταγμα. Φέτος, όμως, συνέβη κάτι που δεν μου έχει συμβεί ξανά και με έχει βάλει σε σκέψεις.

Μετά την επίσκεψή μου στην Κεφαλονιά –και αφού ανέβασα το σχετικό ποστ-, έλαβα πολλά μέιλ από φίλους αναγνώστες και φίλες αναγνώστριες που μένουν στην Κεφαλονιά και μου έβαζαν άγριο χέρι επειδή επισκέφτηκα το νησί τους και δεν τους ειδοποίησα για να με φιλοξενήσουν.

Κατά τ’ άλλα, υπάρχει η φήμη ότι οι Κεφαλονίτες δεν είναι φιλόξενοι. Αυτό αποδεικνύεται ψευδές.

Τώρα, αφού επέστρεψα από τη Νάξο, έλαβα μέιλ από αναγνώστες και αναγνώστριες του μπλογκ που μένουν στη Νάξο και –ούτε λίγο ούτε πολύ- μου γράφουν πως είμαι απαράδεκτος που δεν έγραψα ότι θα πάω στη Νάξο για να με φιλοξενήσουν.

Βέβαια, στη Νάξο φιλοξενήθηκα σε σπίτι φίλων μου – σε ένα καταπληκτικό σπίτι μέσα στο Κάστρο.

Μετά απ’ όλα αυτά, έκανα μια σκέψη για το επόμενο καλοκαίρι. Να γυρίσω όλη την Ελλάδα -και ιδιαίτερα τα νησιά-, φιλοξενούμενος σε σπίτια αναγνωστών του μπλογκ. Θα ξεκινήσω το ταξίδι τον Μάιο και θα επιστρέψω στην Αθήνα τον Οκτώβριο – θα ήθελα να ξεκινήσω από τώρα αλλά πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα δουλέψω, αν κι εγώ δεν το θέλω καθόλου.

Οι φίλοι και οι φίλες που διαβάζουν το μπλογκ και θα ήθελαν να περάσω μερικές ημέρες στο σπίτι τους παρακαλούνται να εκφράσουν την επιθυμία τους και εγώ θα την ικανοποιήσω.

Είμαι πολύ καλός άνθρωπος –το λέει και η μαμά μου- και είμαι πολύ ήσυχος. Ή θα γράφω ή θα διαβάζω. Σχεδόν ξεχνάς ότι υπάρχω.

Στο φαγητό δεν είμαι δύσκολος. Μια μερίδα κεφτεδάκια ή ντομάτες γεμιστές, ένα σαγανάκι και μια μικρή χωριάτικη σαλάτα –χωρίς φέτα- και είμαι εντάξει. Πίνω και λίγο κρασί – άσπρο. Τρώω μια φορά την ημέρα – το βράδυ τρώω λίγα φρούτα. Ψάρια δεν τρώω – αγαπάω τα ψάρια και δεν τα τρώω.

Μαγειρεύω πολύ ωραία και μπορώ να σας φτιάξω καταπληκτικό παστίτσιο και σουφλέ. Επίσης, ξέρω να φτιάχνω εκατοντάδες κοκτέιλ γιατί έχω δουλέψει και ως μπάρμαν.

Επειδή μου αρέσει να κολυμπάω γυμνός, θα ήταν βολικό να υπάρχει κοντά μια παραλία που να είναι ανεκτός ο γυμνισμός. Δεν εννοώ να είμαι ο μόνος που θα είναι γυμνός γιατί ντρέπομαι – δεν είμαι επιδειξίας.

Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι κάπως μεγάλο γιατί είμαι κομμάτι ψηλός. Επίσης, καλό θα ήταν να είναι διπλό ή τριπλό επειδή θα πρέπει να έχω μαζί μου και μια γυναίκα. Δεν είναι σεξουαλικό το θέμα –έχω ξεπεράσει αυτές τις μικροαστικές συνήθειες-, αλλά θα πρέπει να έχω κάποια μαζί μου για να μου πλένει τα σώβρακα και τις πετσέτες• δεν θα ήθελα να επιβαρύνω με τα λερωμένα, τ’ άπλυτα τους καλούς ανθρώπους που θα με φιλοξενούν.

Κάποιες κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως ροχαλίζω αλλά δεν πρέπει να είναι αλήθεια – εγώ δεν με έχω ακούσει ποτέ.

Θα ήταν πολύ βολικό για εμένα, αν οι φίλοι που θα με φιλοξενήσουν έχουν στο σπίτι τους βαράκια – δεν μπορώ να κουβαλάω τα 15άκιλα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως βλέπετε, είμαι απλός, λιτός και ανενόχλητος άνθρωπος. Αν με φιλοξενήσετε, θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε.

Οι φίλοι αναγνώστες που θα με φιλοξενήσουν το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούν να κάνουν το κομμάτι τους στους φίλους τους. Θα τους λέτε πως φιλοξενείτε τον πιτσιρίκο. Βέβαια, μάλλον οι φίλοι σας δεν θα ξέρουν καν ποιος είμαι, οπότε, πριν με φιλοξενήσετε, καλό θα ήταν να τους δώσετε να διαβάσουν τα άπαντά μου, ώστε να αντιληφθούν το μεγαλείο μου και να λυσσάξουν από τη ζήλια τους που με φιλοξενείτε εσείς και όχι αυτοί.

Αν στο μέλλον αποδειχτώ ένα ιερό τέρας της παγκόσμιας λογοτεχνίας, θα μπορείτε να περηφανεύεστε πως με γνωρίζετε και πως έχω μείνει στο σπίτι σας. Επίσης, θα μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας μουσείο και να κόβετε εισιτήρια – «να, σε αυτό το κρεβάτι κοιμόταν ο πιτσιρίκος».

Οι φίλοι και οι φίλες που επιθυμούν να με φιλοξενήσουν στο γύρο της Ελλάδας που θα κάνω το επόμενο καλοκαίρι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με μέιλ. Ευχαριστώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.