Νίκη των ελεύθερων ανθρώπων στις ισπανικές εκλογές (update!)

Σάρωσε η Δεξιά στις ισπανικές εκλογές, αφού -με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα- το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 44% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 29%. Δηλαδή, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Δεξιάς συγκέντρωσαν το 73%. Μένει τώρα να δούμε ποιος τραπεζίτης θα οριστεί πρωθυπουργός στην Ισπανία, ώστε να θριαμβεύσει η δημοκρατία.

Η αποχή στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα- φτάνει σχεδόν το 43%. Δηλαδή, το 43% του εκλογικού σώματος δεν πήγε στις κάλπες – σχεδόν ο ένας στους δυο. Να σημειωθεί πως το 44% του Λαϊκού Κόμματος ισοδυναμεί με το 25% του εκλογικού σώματος. Άρα, το “κόμμα της αποχής” περνάει τους “θριαμβευτές” του Λαϊκού Κόμματος κατά 18%.

Το 73% που συγκεντρώνουν μαζί το Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα έρχεται πάλι δεύτερο “κόμμα”, αφού αποτελεί μόνο το 41,6% του εκλογικού σώματος.

Για όποιον δεν κατάλαβε, θριαμβευτές των ισπανικών εκλογών είναι όσοι γύρισαν την πλάτη στο σημερινό ισπανικό πολιτικό σύστημα. Σύντομα οι σημερινοί “νικητές” θα τους βρουν μπροστά τους. Στους δρόμους. Όπως θα γίνει και στην Ελλάδα. Venceremos!

update!
Κρίμα τους υπολογισμούς με την αριθμομηχανή. Η αποχή τελικά ήταν 28,31% – έκανα λάθος ανάγνωση των στοιχείων που έδιναν τα ειδησεογραφικά σάιτ που αναφέρονταν στην αποχή μέχρι εκείνη τη στιγμή και την συνέκριναν με την ανάλογη αποχή των προηγούμενων εκλογών (μέχρι εκείνη την ώρα και όχι μέχρι το τέλος). Μαζί με τα άκυρα και τα λευκά, η αποχή ήταν 31%. Δηλαδή, η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά είχαν το ίδιο ποσοστό του εκλογικού σώματος με το Λαϊκό Κόμμα που νίκησε. Κάτι ανάλογο (και σχεδόν ίδια ποσοστά) είχε συμβεί και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 στην Ελλάδα – αποχή με άκυρα και λευκά ήταν το πρώτο “κόμμα” με μικρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω σε νέο θρίαμβο της αποχής. Venceremos!

(Κλείνουν οι κάλπες στην Ισπανία – Το 43% φτάνει η αποχή)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.