Πάνθεον

Ενώ περιμένω την επανάσταση, την εξέγερση, τον εμφύλιο -κάτι που θα ξεκινάει από “ε” τέλος πάντων, μπορεί και “εμετός”-, έχω ξεσκιστεί στις βόλτες.

Κοιτούσα την Ακρόπολη -η φωτογραφία είναι σημερινή- και σκεφτόμουν τι κουτουπώματα θα έριχναν οι αρχαίοι Έλληνες σ’ αυτά τα ιερά μέρη. Ήταν και εντελώς αποενοχοποιημένοι αυτοί οι αρχαίοι, οπότε δεν θα έψαχναν για καβάντζες, ούτε θα περίμεναν να νυχτώσει – θα πηδιόσαντε μέρα μεσημέρι, φόρα παρτίδα.

Σήμερα σκεφτόμουν και τους θεούς των αρχαίων Ελλήνων. Μου αρέσουν πολύ οι θεοί της αρχαιότητας· όχι μόνο οι θεοί των Ελλήνων – όλοι οι θεοί των αρχαίων λαών ήταν καταπληκτικοί.

Επίσης, προσπαθούσα να σκεφτώ τι συζητήσεις θα έκαναν οι αρχαίοι θεοί μεταξύ τους. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά ένα βέβαιο: ο Δίας θα έλεγε στην Αθηνά “είσαι θεά!”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.