Το μήνυμα και το νόημα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγινε ο κακός χαμός με το «μήνυμα και το νόημα του Πολυτεχνείου» σήμερα. Το εκπληκτικό είναι πως πολιτικοί και δημοσιογράφοι που γλείφουν τ’ αρχίδια των αφεντικών τους και η χυδαία ύπαρξή τους δεν έχει κανένα νόημα αναρωτιούνται αν έχει νόημα το Πολυτεχνείο.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω το μήνυμα και το νόημα του Πολυτεχνείου – αρκετά έχει υποφέρει όλες αυτές τις ημέρες.

Καταλήγω, όμως, στο συμπέρασμα ότι το Πολυτεχνείο έχει και μήνυμα και νόημα σήμερα για έναν πολύ απλό λόγο: όλοι αυτοί που αναζητούν με αγωνία το μήνυμα και το νόημα του Πολυτεχνείου –σε λόγους και άρθρα- δεν τόλμησαν σήμερα να πλησιάσουν στο Πολυτεχνείο.

(Η φωτογραφία τραβήχτηκε το απόγευμα κατά τη διάρκεια της πορείας. Μόνο το μπλοκ της Α/Κ Αθήνας και μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές σκέφτηκαν πως η πορεία θα έπρεπε να καταλήξει μπροστά στη Βουλή και όχι στην αμερικανική πρεσβεία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.