Αλληλεγγύη στα κοράκια

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, επειδή πολλοί Έλληνες θάβουν τα πτώματα των συγγενών τους στις αυλές των σπιτιών τους ή τα πετάνε στα σκουπίδια, για να αποφύγουν τα έξοδα της κηδείας.

Οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών έκαναν πορεία διαμαρτυρίας με τις νεκροφόρες και μοίραζαν κόλλυβα, παξιμάδια και κονιάκ.

«Το επάγγελμα είναι πεθαμένο» δήλωσε ο πρόεδρος των λαμαρινάδων, ο οποίος ζήτησε να περάσει νόμος που θα επιτρέπει στα γραφεία τελετών –εκτός από κηδείες- να αναλαμβάνουν γάμους, βαφτίσια και παιδικά πάρτι.

Οι πεθαμενατζήδες ζητάνε ακόμα να τους επιτραπεί να χρησιμοποιούν τις νεκροφόρες σαν ταξί ή πολυτελείς λιμουζίνες, ώστε να μπορούν να τις εκμεταλλεύονται, όταν δεν υπάρχουν πτώματα για θάψιμο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.