Μπήλιω Τσουκαλά, σώνει και καλά

Σοκ έχει προκαλέσει στον πνευματικό κόσμο της χώρας η είδηση πως έληξε η σύμβαση της Μπήλιως Τσουκαλά με τη ΝΕΤ και σταματάει η εκπομπή “Έχει γούστο”. Το όνομα της Μπήλιως Τσουκαλά είναι άρρηκτα δεμένο με τον πολιτισμό της χώρας μας, οπότε δεν είναι περίεργο που οι Έλληνες ακούνε τσιφτετέλια και διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες.

Εκτός από την εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά, σταματάει επίσης από τη ΝΕΤ -λόγω λήξης της σύμβασης των παρουσιαστών- η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

Ο τίτλος της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις –και όλοι τον θεωρούν ειρωνικό-, αφού οι Έλληνες μεταναστεύουν πια κατά χιλιάδες.

Ο τίτλος θα έπρεπε να έχει αλλάξει και από «Μένουμε Ελλάδα» να έχει γίνει «Μακριά από δω κι όπου θέλει ας είναι».

Για τους φίλους των δυο εκπομπών δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι σίγουρο πως θα επιστρέψουν. Πιο εύκολο είναι να διαλυθεί ο πλανήτης παρά να δούμε ένα νέο πρόσωπο στην κρατική τηλεόραση – εκτός αν έχει φιλική ή συγγενική σχέση με πρόσωπα του καθεστώτος.

Πάντως, η Μπήλιω Τσουκαλά έχει δεχτεί πρόσκληση από το reality του Channel 4 «Go Greek for a week», για να εξηγήσει στο βρετανικό κοινό πόσο εύκολο είναι στην Ελλάδα να κάνει εκπομπή -επί σειρά ετών- κάποιος που είναι εντελώς ακατάλληλος για την τηλεόραση.

(Πριν από χρόνια, έλεγα στους φίλους μου «θα καταλάβω ότι έχει γίνει επανάσταση στην Ελλάδα, όταν δεν θα έχει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση η Μπήλιω». Λέτε η επανάσταση να ξεκίνησε από μέσα; Έχει γούστο!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.