Ο Εφραίμ είναι τοτέμ

Συνελήφθη στη Μονή Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Συμβούλιο Εφετών. Ο ηγούμενος Εφραίμ παρουσίασε υψηλό πυρετό και λόξιγκα, και χρειάστηκε να τον εξετάσουν οι γιατροί, αφού με τις προσευχές δεν έβγαινε τίποτα.Μετά την ιατρική εξέταση, ο εισαγγελέας αποφάσισε πως ο ηγούμενος Εφραίμ θα παραμείνει φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπαιδίου έως ότου σταματήσει να τρίβει το θερμόμετρο.

Οι αστυνομικοί που φρουρούν τον ηγούμενο Εφραίμ κόλλησαν κι αυτοί και έχουν σαράντα πυρετό, οπότε κουκουλώθηκαν κάτω από τις κουβέρτες με τον ηγούμενο, του πέρασαν χειροπέδες και χουχουλιάζουν όλοι μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Άγιον Όρος, ηγούμενοι και μοναχοί άλλων μονών μετέβησαν στη Μονή Βατοπαιδίου προς συμπαράσταση στον ηγούμενο Εφραίμ αλλά, κυρίως, για να τσεκάρουν αν οι αστυνομικοί είναι ωραία τεκνά.

Ο μοναχός Ούρσουλα από τη Μονή Σουτιέν είπε πως είδε τον Χριστό αστυνομικό, και –στη συνέχεια- άρχισε να σκίζει την κιλότα του.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Άγιον Όρος για να συλλάβουν τον Εφραίμ πέταξαν τις στολές και φόρεσαν τα ράσα, δηλώνοντας πως θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του Θεού –που έχει και πολλά τυχερά- και όχι του μπάτσου-γουρουνιού-δολοφόνου με 800 ευρώ το μήνα.

Η σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ προκάλεσε αναστάτωση στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος τέλεσε ολονυκτία αγρυπνία στο twitter και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο Εφραίμ, ενώ έκανε follow τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Αλαφούζος προσφέρθηκε μάλιστα να κρατηθεί ο ίδιος στη θέση του Εφραίμ, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. «Να συλληφθώ εγώ αντί του αθώου Εφραίμ» δήλωσε ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να κρατηθεί σε μια οικολογική φυλακή και το καζανάκι της τουαλέτας να έχει μέσα τούβλο, ώστε να μην πάει σταγόνα νερό χαμένη.

Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ διέκοψε το εορταστικό ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή των καλικάντζαρων και μετέδωσε ένα δωδεκάωρο αφιέρωμα στον ηγούμενο Εφραίμ.

Στη διάρκεια της εκπομπής μεταδόθηκε και ένα απόσπασμα με δραματοποιημένη τη ζωή του ηγούμενου Εφραίμ. Τον ηγούμενο Εφραίμ υποδύθηκε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και τον μοναχό Αρσένιο η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο ΣΚΑΪ, με επίσημη ανακοίνωσή του, τονίζει πως είχε γίνει ένα λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων για την εκπομπή «Μεγάλοι Έλληνες», και πως, τελικά, ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών δεν ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά ο ηγούμενος Εφραίμ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε στους συνεργάτες του πως είναι προβληματισμένος με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων – θα προτιμούσε να τον συλλάβουν στο Ραμαζάνι.

Η δήλωση του κ. Ιερώνυμου στερείται σοβαρότητας, αφού δεν υπάρχει καμία μέρα του χρόνου που να μην είναι χριστιανική εορτή ή παραμονή χριστιανικής εορτής – τις έχει καβατζώσει η Εκκλησία όλες.

Η σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνει τον ρωσικό στόλο στο Αιγαίο, για να αποκλείσει τη Μύκονο και τα Κουφονήσια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.