Σιγανά πατώ στη γη

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Για πάρα πολλούς Έλληνες, η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη σημαίνει πως σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να φύγουν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες είναι από τις σημερινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στο Γκάζι. Ήταν μια ευκαιρία -για όποιον το επιθυμούσε- να βρεθεί μαζί με αυτούς τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται ανάμεσά μας και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ.

Επίσης, ήταν μια ευκαιρία για όποιον έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του να σκεφτεί -έστω και για μια στιγμή- τα εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν σαν μετανάστες σε άλλες χώρες.

( Αν και είμαι πια εκδότης -και ανήκω στην υψηλή κοινωνία-, πήγα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη. Ήμουν ο μόνος εκδότης που παρευρέθηκε. Ο Μπόμπολας δεν είχε έρθει.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.