Δώρα για τα Χριστούγεννα

Λιγότερα δώρα θα κάνουν φέτος οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Kanoni Research». Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες θα περικόψουν τις δαπάνες και θα προσφέρουν δώρα, κυρίως, στα παιδιά, γιατί, αν δεν πάρεις δώρα στα παιδιά, θα σου σπάσουν τ’ αρχίδια χρονιάρες μέρες.

Το 80% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν πως θα είναι λιγότερο γενναιόδωροι σε σχέση με πέρσι, οπότε μην κάνετε καμιά μαλακία και ξεπαραδιαστείτε να τους πάρετε ακριβά δώρα, αφού αυτοί θα σας χαρίσουν τίποτα φτηνιάρικα σκατολοΐδια που τα είχαν για πέταμα.

Μπορείτε να αγοράσετε μερικά ακριβά δώρα που σας αρέσουν κι εσάς, να τα βάλετε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με μερικά μπρελόκ ποδοσφαιρικών ομάδων, οπότε, ανοίγετε πρώτα το δώρο που σας έκανε ο άλλος, και, αν σας χαρίσει καμιά τσατσάρα, του δίνετε εσείς το μπρελόκ της ΑΕΚ -και είστε πάτσι-, ενώ κρατάτε και το σούπερ δώρο για πάρτη σας.

Αν σας πάρει κάνα δώρο της προκοπής, του δίνετε κι εσείς το ακριβό δώρο.

Αν είστε εντελώς ξετσίπωτοι και τσιφούτηδες, μπορείτε να του δώσετε το μπρελόκ και να του πείτε ότι αυτό που μετράει στα δώρα είναι η χειρονομία.

Αν σας μουντζώσει, μην παρεξηγηθείτε· και η μούντζα χειρονομία είναι.

Περισσότερα δώρα από πέρσι θα κάνει το 3,3% -ώστε να γίνετε εντελώς ρόμπα εσείς που θα είστε με άδεια χέρια-, ενώ το 16,7% θα κάνει ακριβώς τον ίδιο αριθμό δώρων που έκαναν και πέρσι• δηλαδή, αν τα έχουν κακαρώσει τίποτα φίλοι τους ή συγγενείς, αυτοί δεν θα πτοηθούν και θα τους πάνε τα δώρα στο μνήμα.

Μετά τα δώρα έρχεται η ένδυση και η υπόδηση, γιατί πώς θα τα πας τα δώρα; Ξεβράκωτος και ξυποληταρία;

Το 53,8% των ερωτηθέντων θα αναβάλουν τις αγορές ρούχων και παπουτσιών, οπότε θα κυκλοφορούν με τα περσινά και τα προπέρσινα, και θα είναι δυστυχισμένοι.

Αξίζει να αναφερθεί πως, φέτος, οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο ολιγαρκείς σε σχέση με τους άντρες, σε ό,τι αφορά τα ρούχα και τα παπούτσια.

Λογικό είναι αυτό, αφού πήγαινε η κάθε κότα και σήκωνε τα μαγαζιά κάθε χρόνο, οπότε έχει στη ντουλάπα της 985 φορέματα και 798 ζευγάρια παπούτσια, και κάθε μέρα λέει «δεν έχω τι να βάλω».

Από την άλλη, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση που φέτος οι γυναίκες είναι πιο συντηρητικές από τους άνδρες στο θέμα των αγορών.

Καιρός είναι να αγοράσει και ο κακομοίρης ο άντρας κάνα καινούργιο κουστούμι, γιατί, διαφορετικά, θα είναι η άλλη σαν λατέρνα κι αυτός από δίπλα θα φοράει τα κουρέλια, οπότε θα πάνε καμιά επίσκεψη και θα είναι σαν την πλούσια που είναι καυλοπυρέσσουσα και κάνει το κέφι της με την εργατιά – θα είναι σαν την Χρονοπούλου και τον Γεωργίτση στο «Μια κυρία στα μπουζούκια».

Σημαντικό ρόλο στην προθυμία των Ελληνίδων να μειώσουν τις αγορές έχει παίξει και το γεγονός πως φοβούνται μην πάρει ανάποδες ο άντρας τους και τις πετάξει έξω από το σπίτι, και βρεθούν να κοιμούνται πρωτοχρονιάτικα σε χαρτόκουτες στην Ομόνοια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.