Ο τέλειος σελιδοδείκτης

Αυτό είναι ένα σπουδαίο βιβλίο, αν και δεν έχει ούτε μια εικόνα – μόνο λέξεις. Πραγματικά, έχω πάθει την πλάκα μου – ούτε εγώ δεν θα το έγραφα τόσο ωραίο. Αλλά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο σελιδοδείκτης του βιβλίου.

Χρησιμοποιώ ένα κατοστάρικο για σελιδοδείκτη, ώστε να συνηθίζω σιγά-σιγά στην ιδέα της επιστροφής στο πατροπαράδοτο ελληνικό νόμισμα και να μη μου έρθει ταμπλάς.

Νομίζω πως το κατοστάρικο-σελιδοδείκτης θα σας βοηθήσει όλους να συνηθίσετε πάλι τις δραχμές.

Επίσης, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στους μικροπωλητές στο Θησείο που ξεπαγιάζουν μέσα στο αγιάζι, για να βγάλουν το ψωμάκι τους οι άνθρωποι. Παιδιά, φτάνει πια με τα βραχιόλια! Έχω αγοράσει 80 βραχιόλια για τα χέρια κι άλλα 40 για τα πόδια. Πόσα βραχιόλια να αγοράσω πια για να σας ενισχύσω; Περπατάω και τα βραχιόλια μου βροντούν! Τα σκυλιά με παίρνουν στο κυνήγι!

Κάντε σελιδοδείκτες με κατοστάρικα και θα κονομήσετε χοντρά. Θα πουλάτε τον κάθε σελιδοδείκτη-κατοστάρικο δέκα ευρώ. Θα γίνουν ανάρπαστοι. Σαν ζεστά ψωμάκια θα πουλιούνται.

Κι εσείς, ρε ζώα, διαβάστε και κάνα βιβλίο. Στο δρόμο δεν βγαίνετε να διαδηλώσετε, για καφέ δεν πάτε – σας φάγανε τα μπλογκ, τα social media και οι μαλακίες. Διαβάστε εκεί κάνα βιβλίο να ξεστραβωθείτε.

(Οι “Ιστορίες από την Κολιμά” του Βαρλάμ Σαλάμοφ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίνδικτος. Διαβάστε το. Pitsirikos speaking.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.