Ακούω φωνές

“Χιλιάδες κεφάλια πρέπει να σηκωθούν” έγραφε σε ένα ωραίο φυλλάδιο που μοιράστηκε στη σημερινή συγκέντρωση αναρχικών -κυρίως- συλλογικοτήτων στο Μοναστηράκι. Τα κεφάλια των περαστικών δεν σηκώθηκαν. Αυτοί, δε, που σαβούρωναν σουβλάκια στον Μπαϊρακτάρη, τον Θανάση και τον Σάββα ούτε που γύρισαν να κοιτάξουν τους διαδηλωτές.

Δεν μπορώ παρά να είμαι με αυτούς που είναι στο δρόμο. Και δεν κατηγορώ αυτούς που μένουν απαθείς ή προτιμούν να ξεσπάνε στην καφετέρια ή μπροστά στην τηλεόραση. Ο καθένας όπως του λέει η συνείδησή του.

Θα πρέπει, όμως, να είμαι ειλικρινής. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια ατελείωτων συμμετοχών σε διαδηλώσεις και πορείες – σε όλα τα …καλλιτεχνικά σχήματα-, το τελευταίο διάστημα από τη μια φωνάζω “Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών” και από την άλλη ακούω μια αόρατη φωνή να μου λέει “Κοίτα την πάρτη σου”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.