Ο πιτσιρίκος στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν το μεγάλο θέμα των ημερών και δεν ήταν δυνατόν να με αφήσει ασυγκίνητο. Το Σάββατο το βράδυ, βρέθηκα έξω από το μουσείο με ένα κερί στο χέρι.


Ήταν λίγο τρομακτικά να είμαι μόνος μου με ένα κερί στο χέρι έξω από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά δεν σκιάχτηκα. Ένιωσα την ανάγκη να βρεθώ εκεί. Άλλωστε, με βόλευε να είμαι μόνος μου.

Έμεινα έξω από το μουσείο τρεις ώρες. Έψαχνα με το κερί μπας και είχε πέσει κάνα αρχαίο αντικείμενο από τους ληστές, την ώρα που διέφευγαν. Κρίμα ήταν να το βρει κάνας μπάτσος και να το πουλήσει αυτός.

Χάλασα τριάντα κεριά αλλά κάτι βρήκα. Δεν πήγε τζάμπα το προσκύνημά μου στην Αρχαία Ολυμπία.

(Και επειδή έχω μνήμη ελέφαντα, άκου να δεις τι θυμήθηκα τώρα. Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε μια προεκλογική του υπόσχεση -μάλλον ήταν η μόνη που πραγματοποίησε- και έκανε την πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, ο Γιώργος Παπανδρέου -ο οποίος είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από τους ιθαγενείς και συνοδευόταν από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ασεμπίγιο και το μισό υπουργικό συμβούλιο- εξήγγειλε πως η Ηλεία θα μετατραπεί σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Αηδόνης, ανακήρυξε τον Γιώργο Παπανδρέου επίτιμο δημότη – να τον χαίρεστε. Αφού στείλω τους χαιρετισμούς μου στους κατοίκους της Ηλείας -κάποιοι απ’ αυτούς είχαν φρικάρει εντελώς τότε με αυτά που είχα πει από τη ραδιοφωνική μου εκπομπή στον ΣΚΑΪ για τον Παπανδρέου και για τους ίδιους-, αναρωτιέμαι τι έγινε με αυτό το σχέδιο; Προχωράει; Αχ, καλοί μου άνθρωποι, δεν με ακούσατε. Προτιμήσατε να γίνετε έξαλλοι μαζί μου. Αλλά ο χρόνος μας κρίνει όλους. Τώρα, περαστικά σας. Να κάνετε και τον Παύλο Γερουλάνο επίτιμο δημότη. Μην το ξεχάσετε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.