Το τέλος του ελληνικού έθνους

Αν πιστέψει κάποιος τους χρεοκοπημένους πολιτικούς και τους χρεοκοπημένους τηλεδημοσιογράφους των χρεοκοπημένων νταβατζήδων της διαπλοκής -που υποστηρίζουν με άγρια λύσσα το νέο Μνημόνιο, πιέζοντας για την ψήφισή του αύριο στη Βουλή-, η Ελλάδα δεν υπήρχε πριν μπει στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με όλους αυτούς, η Ελληνική Ιστορία ξεκίνησε το 2002, όταν η χώρα μας υιοθέτησε ως νόμισμα το ευρώ. Οπότε, πάντα κατά τα λεγόμενά τους, η έξοδος από το ευρώ θα σημαίνει το τέλος του ελληνικού έθνους. Θα αφανιστούμε.

Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά πως η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή σημαίνει μόνο το δικό τους τέλος. Σημαίνει το δικό τους αφανισμό. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

(Στις 11 Μαΐου του 2011, έγραφα πως η επιστροφή στη δραχμή είναι “Η επιστροφή στην αλήθεια”.)

(Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Κολεσίδη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.