“K” και Tutorpool ή αλλιώς η άρια φυλή των ΜΜΕ

Από συναγωνίστρια που γνώρισα στο Σύνταγμα -και τώρα είναι φίλη-, έλαβα την κάτωθι επιστολή σχετικά με δημοσίευμα του “Κ” της “Καθημερινής” για το Tutorpool:

Εχτές στο Κ της Καθημερινής «φιλοξενήσατε» στις σελίδες του το tutorpool (δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία). Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε, ήταν ο τρόπος που επιλέξατε να το επικοινωνήσετε στο εξώφυλλο του τεύχους, χρησιμοποιώντας λέξεις που το υποβιβάζουν και αναιρούν όλη τη θετική χροιά της συγκεκριμένης προσπάθειας/πρωτοβουλίας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την επιλογή σας είναι τα εξής:

1. Όταν επιλέξατε να πάρετε συνέντευξη για το συγκεκριμένο άρθρο, κατανοήσατε τη σημασία της όλης πρωτοβουλίας και αν ναι, με ποιο κριτήριο και από ποια θέση μπορείτε εσείς να ορίζετε και να χαρακτηρίζετε τους συμμετέχοντες σε αυτό;
2. Έχετε μπει στην (απλή πραγματικά) διαδικασία σκέψης ότι όλοι όσοι συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε αυτό δεν είναι απαραίτητα άποροι, αλλά έχουν απλά χαμηλότερα εισοδήματα από τα δικά σας, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή σε φροντιστήρια;
3. Ότι επιτέλους έγινε μία πολύ σημαντική προσπάθεια η παιδεία να αποκτήσει ξανά υπόσταση και το σεβασμό που της πρέπει και να μην είναι το φερέφωνο του κάθε υπουργού και δημοσιογράφου που προκειμένου να φαίνεται χρήσιμος ή να βγάλει είδηση, τη βιάζει καθημερινά χρησιμοποιώντας την με όποιο τρόπο ως εύκολο θέμα «ανθρωπιάς και πολιτισμού»;

Φαντάζομαι ότι αν η πρωτοβουλία ήταν δικής σας σκέψης, θα προσέχατε περισσότερο τον τρόπο, τον οποίο θα το επικοινωνούσατε. Όπως εξάλλου κάνετε μέχρι τώρα με τις δικές σας πρωτοβουλίες, οι οποίες να σημειώσω εδώ φροντίζετε να είναι πάντα “politically correct” ώστε να μη χρειάζεται να θίξετε σοβαρότερα ζητήματα ανθρωπιάς.

Καθώς λοιπόν η «δημοσιογραφία σε βάθος» που ξέρετε να κάνετε είναι αυτή της συλλογής των σκουπιδιών μέσω του σταθμού σας ΣΚΑΙ, θα σας πρότεινα να παραμείνετε σε αυτή. Απλά προσπαθήστε την επόμενη φορά να καθαρίσετε και τα δικά σας σκουπίδια μπας και καθαρίσει κάποια στιγμή η χώρα.

Υ.Γ. σας εύχομαι η εφημερίδα σας να μη χρειαστεί να προβεί σε μειώσεις μισθών, απολύσεις ή να ενταχτεί στο άρθρο 99. Δε θα θέλατε να χαρακτηριστούν τα παιδιά σας ως «άπορα ελληνόπουλα»..

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.