Αλίμονο στους νέους

Ο αντιπρόεδρος της χούντας, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Πάγκαλος είπε «είμαι 74 ετών και 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο». Όταν ο κ. Πάγκαλος δήλωνε «μαζί τα φάγαμε», ήταν 73 ετών και 31 χρόνια στο Κοινοβούλιο.

Ο Πάγκαλος ξέρει πολύ καλά πως δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος επικαλείται την ηλικία του –για να δικαιολογήσει την έξοδό του από την πολιτική- δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Όταν θα βρεθεί μπροστά στους δικαστές –με κατηγορίες που θα τον απειλούν με ισόβια και δήμευση της περιουσίας του-, ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα επικαλεστεί την προχωρημένη ηλικία του.

Ο δικηγόρος του Πάγκαλου θα κάνει μια φοβερή αγόρευση και θα πει ότι ο Πάγκαλος ήταν γέρος άνθρωπος, δεν ήξερε τι έκανε, δεν ήξερε τι έλεγε, τα είχε χαμένα, είχε γεροντική άνοια, ζάχαρο, προστάτη, του φεύγαν’ τα κακάκια του και –γενικά- ήταν ένα ραμολιμέντο, ένα γεροσάψαλο, ένας γεροξεκούτης, ένας ημίτρελος που θα πρέπει να τον λυπηθούν οι δικαστές και να τον αθωώσουν.

Ο Πάγκαλος –με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο- μάλλον θα τη γλιτώσει. Ούτως ή άλλως, ένας 74χρονος που είναι 200 κιλά δεν έχει και πολλή ζωή μπροστά του.

Όμως, οι νεότεροι σύντροφοι του Πάγκαλου δεν θα την γλιτώσουν τόσο εύκολα. Θα πληρώσουν για όλα. Εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.