Τα σιροπιαστά του Χατζή είναι φτιαγμένα με πόνο

Χτες το βράδυ, φεύγοντας από το Σύνταγμα, έπεσα πάνω στους εργαζόμενους στα ζαχαροπλαστεία «Χατζής» που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Μητροπόλεως. Οι εργαζόμενοι μου είπαν πως είναι απλήρωτοι 7 μήνες και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, να αποσυρθούν οι μηνύσεις και να σταματήσουν οι διώξεις της εργοδοσίας, να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους και να διατηρήσουν τα εργατικά τους δικαιώματα. Με αφορμή τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στον «Χατζή», θέλω να αναφερθώ σε κάτι:

Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έχω λάβει πάρα πολλά μέιλ από εργαζόμενους και απεργούς που μου ζητούν να γράψω για τα όσα τους συμβαίνουν και καταγγέλλουν ένα σωρό πράγματα.

Πολλά μέιλ έχουν προσωπικό χαρακτήρα – είναι του στιλ «πιτσιρίκο, βοήθα, στήριξε κλπ».

Κάποιοι φίλοι δυσανασχετούν και παραπονιούνται επειδή δεν δημοσιεύω όσα μου στέλνουν.

Δεν μπορώ να δημοσιεύω όλες αυτές τις ανακοινώσεις των εργαζομένων για έναν πολύ απλό λόγο: δεν προλαβαίνω.

Κάποιοι φίλοι ξεγελιούνται από την υψηλή αναγνωσιμότητα του μπλογκ και ξεχνούν πως αυτό το μπλογκ το τρέχω μόνος μου. Δεν υπάρχει κανένας άλλος εδώ πέρα.

Ανεβάζω όσα κείμενα εργαζομένων μπορώ αλλά δεν μπορώ να τα ανεβάζω όλα. Παράλληλα με το μπλογκ, πρέπει να δουλεύω, ενώ πρέπει να ζήσω κιόλας.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τώρα φαίνεται η ένδεια των ΜΜΕ. Δεν είναι δουλειά των μπλογκ τα εργατικά ζητήματα, ούτε είναι ρεπόρτερ οι μπλόγκερ.

Βέβαια, έχουμε τα ΜΜΕ που στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε τα ΜΜΕ που μας αξίζουν.

Πρετεντέρη ζήτησες, Πρετεντέρη έλαβες. Κάτσε τώρα που πήρε φωτιά ο κώλος σου και χάνεις τη δουλειά σου, και περίμενε από τον Πρετεντέρη και τον Μπάμπη να προβάλουν τον αγώνα σου. Θα περιμένεις πολύ.

Είναι πολύ μεγάλο θέμα γιατί δεν υπάρχουν εκείνα τα ΜΜΕ που θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους και θα παρουσίαζαν την κόλαση που ζουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα.

Είναι ευθύνη των δημοσιογράφων που δεν πήραν την ενημέρωση στα χέρια τους αλλά είναι και ευθύνη των πολιτών που δεν στήριξαν και δεν στηρίζουν εκείνα τα ΜΜΕ που προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά.

Πάντα είχα την απορία, πώς γίνεται με τόσους καλούς αριστερούς δημοσιογράφους και αρθρογράφους –και τόσους πολλούς πολίτες που δηλώνουν πως είναι αριστεροί- να κυριαρχούν τα συντηρητικά ΜΜΕ.

Τώρα πια δεν έχω την απορία αλλά αυτό είναι θέμα για ένα άλλο ποστ.

Το μπλογκ των απλήρωτων εργαζομένων στον «Χατζή».

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.