Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό! – Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό

Τώρα που οι μεγαλοδημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ δεν μπορούν να κάνουν δενδροφυτεύσεις -αφενός επειδή είναι πεντακάθαροι και αφετέρου επειδή κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα-, τα δέντρα τα φυτεύουν μόνοι τους οι πολίτες. Όπως, η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό».

«ΦΥΤΕΨΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

Η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Δήμου Αλίμου και άλλων κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων, διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11 πμ, δενδροφύτευση, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, (είσοδος από οδό Αεροπορίας- πύλη κανόε-καγιάκ) στα πλαίσια της Καμπάνιας «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό».

Στα πλαίσια αυτής της Καμπάνιας θα φυτέψουμε συμβολικά ελιές, διαφόρων ποικιλιών, δημιουργώντας ένα μικρό ελαιώνα που θα λειτουργήσει στη συνέχεια και ως εκπαιδευτικός χώρος για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος μας είναι το κάθε δέντρο να φυτεύεται από κάποιον συγκεκριμένο πολίτη ή κάποια συγκεκριμένη συλλογικότητα πολιτών ( πολιτιστικούς, κοινωνικούς φορείς, Σχολεία, ΚΑΠΗ κ.ά), οι οποίοι στην συνέχεια θα φροντίζουν το δέντρο που φύτεψαν συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός ελαιώνα, οι καρποί του οποίου θα μπορούσαν να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς σε όσους έχουν ανάγκη.

Επισημαίνουμε ότι η Καμπάνια «Φύτεψε και εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό» συμπαρατάσσεται με το μέτωπο όσων υποστηρίζουν την αναγκαιότητα δημιουργίας στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ενός ελεύθερου – δημόσιου Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, με παράλληλη λειτουργία αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε όσες υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις μπορούν να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής.

Σήμερα η κατάσταση στην χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Ήδη έχει δημιουργηθεί το λεγόμενο « Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου», το οποίο ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα και να παραδώσει μεταξύ άλλων και τον χώρο του Ελληνικού καθώς και την παραλία του Αγ. Κοσμά, είτε σε εμίρηδες, είτε σε ευρωπαίους και αμερικάνους, για χτίσουν εκεί οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Να συσπειρωθούν άμεσα όσοι δεν ανέχονται τα σχέδια των «επενδυτών – κατακτητών» και να προωθήσουμε κοινές δράσεις.

Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.