Δικαιοσύνη με ανθρωπιά

Πολλά μπορεί κάποιος να καταλογίσει στη Δικαιοσύνη της χώρας μας και στους Έλληνες δικαστές αλλά με την προφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, η ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε επιτέλους το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η Βίκυ Σταμάτη κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Είναι βέβαιο πως ο κύριος ανακριτής και ο κύριος εισαγγελέας δεν έμειναν στο γράμμα του νόμου αλλά στάθμισαν όλους τους παράγοντες αυτής της οικογενειακής τραγωδίας. Υπάρχει ο νόμος, υπάρχει και η λογική. Πάνω απ’ όλα, ο Άνθρωπος!

Ανακριτής και εισαγγελέας ένιωσαν το προσωπικό δράμα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ένιωσαν τον Άκη και άφησαν στην άκρη τον Τσοχατζόπουλο.

Ένας άνδρας που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής είναι βέβαιο πως έχει συνέχεια το μυαλό του στη σύζυγό του.

Όταν μάλιστα αυτός ο άνδρας είναι νυμφευμένος με μια γυναίκα κατά πολύ νεότερή του -που τυχαίνει να είναι και εκπάγλου καλλονής-, δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα άλλο και γυρνάει όλη με αγωνία τη νύχτα ιδρωμένος πάνω στο βρόμικο στρώμα του κελιού του.

Ο φυλακισμένος άνδρας με νέα και όμορφη σύζυγο ομοιάζει με ναυτικό που θαλασσοδέρνεται επί μήνες στους ωκεανούς και παλεύει με τα κύματα περικυκλωμένος από καρχαρίες και σκυλόψαρα, ενώ τον τρελαίνει η σκέψη πως την ίδια στιγμή η γεμάτη χυμούς γυναίκα του νιώθει το κορμί της να πλημμυρίζει από ερωτική επιθυμία και χιλιάδες άντρες την πολιορκούν, με αποτέλεσμα να πετάγεται τη νύχτα στον ύπνο του, αφού στα όνειρά του βλέπει νταβραντισμένα αρσενικά να νέμονται μανιασμένα τη γυναίκα του και να την οδηγούν στον οργασμό και την ηδονή πάνω στο δικό του κρεβάτι, μέσα στο δικό του σπίτι. (Τι γράφω, ρε πούστη;)

Ήταν αυτές οι σκέψεις που οδήγησαν ανακριτή και εισαγγελέα στη φυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Βέβαια, θα μπορούσαν ανακριτής και εισαγγελέας να φερθούν ακόμα πιο ανθρώπινα, να σπάσουν τους νόμους και να βάλουν τον κ. Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του στο ίδιο κελί.

Αλλά ακόμα κι εδώ, φαίνεται το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σύζυγος που θα βρεθεί στο ίδιο κελί με τον σύζυγό της θα τον τρελάνει στην γκρίνια και θα τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Με την προφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανακριτής και εισαγγελέας διώχνουν από το μυαλό του Άκη κάθε δυσάρεστη σκέψη για την τύχη της γυναίκας του, ενώ, παράλληλα, αποκλείουν το ενδεχόμενο να τον τρελάνει με την πάρλα της.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.