Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η πιθανότητα απεργίας των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη. Η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, προσπάθησε να μεταπείσει τους ναυτεργάτες –χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι ο Χριστός δεν έκανε ποτέ απεργία- αλλά ο πρόεδρος των ναυτεργατών απάντησε πως τέτοιες μαλακίες έκανε ο Χριστός και γι’ αυτό Τον σταύρωσαν στο τέλος, ενώ αποκάλεσε την κυρία Διαμαντοπούλου «Αγνή του λιμανιού».

Η κυβέρνηση είναι θορυβημένη από την πιθανή απεργία των ναυτεργατών, αν και αυτό που τους φοβίζει περισσότερο δεν είναι οι απεργίες στα πλοία αλλά στα ελικόπτερα.

Ενοχλημένοι από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών παρουσιάζονται και οι νησιώτες, αφού όλο το χειμώνα περιμένουν πώς και πώς να πλακώσουν στο νησί οι μαλάκες οι Αθηναίοι για να σκάσουν πλάκα με τα χάλια τους.

Επίσης οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες των νησιών κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή -αν δεν πάνε οι Αθηναίοι στα νησιά- αλλά δεν έχουν αντιληφθεί πως, αν περιμένουν να δουν προκοπή από τους μπατίρηδες Αθηναίους, καλύτερα να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία τους από τώρα.

Οι νησιώτες κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και δεν σκέφτονται πως η απεργία των ναυτεργατών θα κάνει καλό στους επιχειρηματίες της Αθήνας.

Το σωστό θα ήταν να κάνουν απεργία όλο το καλοκαίρι οι ναυτεργάτες, για να μείνουν οι Αθηναίοι στην Αθήνα και να ξοδέψουν όσα χρήματα έχουν εδώ, ώστε να τονωθεί η αγορά της πρωτεύουσας που πάει κατά διαόλου.

Κι επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν με αεροπλάνα κότερα και καΐκια, θα πρέπει να ψηφιστεί νόμος που να απαγορεύει στους Αθηναίους να ταξιδέψουν εκτός Αθηνών μέχρι το 2350 που θα έχουμε ξοφλήσει το χρέος και θα αρχίσει η χώρα να έχει ανάπτυξη.

Αυτή η βεβαιότητα πως φέτος οι Αθηναίοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μαζικά στα νησιά για πασχαλινές διακοπές –και μάλιστα από τη Μεγάλη Τρίτη- δεν ξέρω πού ακριβώς οφείλεται.

Από κει που μας ζητούσαν να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους μετανάστες, άλλαξαν γνώμη και μας ζητούν να ανακαταλάβουμε τα νησιά μας από τους τουρίστες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.