Το σπίτι άδειο κι ορφανό

Η γειτονιά μας δεν είναι πια αυτή που ήταν. Από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπήκε στη φυλακή, όλα έχουν αλλάξει. Μαζευόμαστε κάτω από το μπαλκόνι του Άκη -περιμένοντας να δούμε τη μορφή του να ξεπροβάλλει πίσω από τις κουρτίνες- αλλά μάταια. Αλλά εμείς επιμένουμε – στεκόμαστε έξω από το σπίτι του Άκη, για να έχει συντροφιά και η σύζυγός του που θα την έχει φάει το μαράζι την καψερή και θα είναι απαρηγόρητη. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να την παρηγορήσει.

Φυσικά, η ελληνική σημαία συνεχίζει να κυματίζει στο μπαλκόνι του Άκη – δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία, γιατί περνούσαν εκείνη την ώρα από μπροστά δύο δέντρα. Όπου βλέπεις σημαία, να ξέρεις πως έχει γίνει σίγουρα η λαμογιά· αν είσαι αθώος, δεν βάζεις σημαία – οπότε, θα πρέπει να συλληφθούν αμέσως όλοι όσοι έχουν σημαία στο μπαλκόνι τους. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του άλλου διαμερίσματος έχουν φρικάρει οι άνθρωποι, γιατί όλοι σταματάνε έξω από την πόρτα τους και τους κοιτάνε με περιέργεια -επειδή νομίζουν πως έχουν κάποια σχέση με τον Άκη-, ενώ αυτοί είναι εντελώς άσχετοι.

Τέλος πάντων, άντε να έρθει η μέρα των εκλογών, για να αφεθεί αμέσως μετά ελεύθερος ο Άκης και να μας λέει -με αυτό το υπέροχο στιλ του- τις περιπέτειές του στη φυλακή και να γελάμε. Μέχρι να έρθει εκείνη η άγια ημέρα, θέλω να παρακαλέσω τους φύλακες στον Κορυδαλλό να δείξουν από το κινητό στον Άκη τον Παρθενώνα που έβλεπε κάθε μέρα από το παράθυρό του και να του πουν πως είμαστε όλοι μαζί του και πως θα φροντίσουμε να επανενταχθεί αμέσως στην κοινωνία, μόλις βγει από τη στενή – θα του βρούμε και δουλειά. Παιδιά, σας παρακαλώ, πείτε του πως -στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου- κανείς δεν κοιτάει πια τον Παρθενώνα. Όλοι γυρνάνε την πλάτη στην Ακρόπολη και κοιτάνε το σπίτι του Άκη. Τον έσκισε τον Περικλή ο Άκης.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.