Το φιόρο των τυφλών

Έπαιρναν μερικές εκατοντάδες Ζακυνθινοί επίδομα τυφλού και αμέσως έτρεξαν κάποιοι κακοπροαίρετοι να το κάνουν θέμα και να αρχίσουν τις καταγγελίες. Κανονικά, όλοι οι κάτοικοι της Ζακύνθου έπρεπε να παίρνουν επίδομα τυφλού. Η Ζάκυνθος σε τυφλώνει με την ομορφιά της και τη μαγεία της.

Το ωραίο είναι πως θα ψηφίσουν όλοι οι “τυφλοί” της Ζακύνθου στις επόμενες εκλογές. Όπως και αυτοί που τους έδιναν τα επιδόματα. Αντί να αφαιρεθεί αμέσως από όλους τους το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Άρα, κι επειδή αυτές οι λαμογιές αφορούν όλη τη χώρα και όχι μόνο τη Ζάκυνθο, μην περιμένετε τίποτα από τις εκλογές. Τα λαμόγια θα ψηφίσουν πάλι τα λαμόγια.

Όσοι αναρωτιούνταν πώς η Ζάκυνθος από κόκκινο νησί βρέθηκε να ψηφίζει μαζικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, η ιστορία με τους τυφλούς θα πρέπει να τους έλυσε την απορία. Τους αγόρασαν.

Έφτασα σήμερα στη Ζάκυνθο, παρά την απεργία των ναυτεργατών. Ήρθε και με πήρε από την Κυλλήνη ο παιδικός μου φίλος, Νιονιάκης Μπαρμπανιονιάκης, με το καΐκι του.

Όλοι είναι βουρλισμένοι – δηλαδή, όπως τους άφησα το καλοκαίρι.

Θα σας κρατάω ενήμερους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.