Χάθηκε η μπάρα

Έντονα σχόλια έχει προκαλέσει η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον Πύρρο Δήμα. Πριν καταλήξει στον Πύρρο Δήμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε πρόταση στον Διονύση Σαββόπουλο και τον Στέλιο Ράμφο αλλά οι δυο άντρες αρνήθηκαν επειδή δεν είναι δυνατοί στο αρασέ και έχουν προστάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κάνει πρόταση και στον Δημήτρη Μητροπάνο αλλά του το είπε κάπως ξαφνικά, με αποτέλεσμα να στείλει τον καλό τραγουδιστή στον άλλο κόσμο.

Ο Πύρρος Δήμας απάντησε σε όσους τον κατέκριναν για την απόφασή του να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον απείλησε πως, αν δεν δεχτεί την πρόταση του Βενιζέλου, θα τον απελάσει στην Αλβανία ως Αλβανό, αφού τον στείλει πρώτα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα.

Επίσης, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε πως μπορεί να του ξέφυγαν το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο αλλά σκοπεύει να σηκώσει τον Ιούνιο το τρίτο Μνημόνιο –το μακρύτερο- που θα ‘ναι βαρύ κι ασήκωτο.

Η είδηση πως ο Πύρρος Δήμας θα πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ έφτασε και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χειμάρρα της Αλβανίας, και οι συγγενείς του κλείστηκαν στα σπίτια τους γιατί ντρέπονται οι άνθρωποι.

Η απόφαση του Πύρρου Δήμα να δεχτεί την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Ρέμος και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης να παρευρεθούν σε ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στους ανθρώπους του πνεύματος.

Ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε πως η φιλία του με τον Πύρρο Δήμα δεν θα χαλάσει, αφού –μετά τις εκλογές- θα υπάρξει συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τόνισε πως τον προβληματίζει το γεγονός πως η Ζέτα Μακρυπούλια δεν είχε κάνει ποτέ σχέση με τον Πύρρο Δήμα.

Οι δυο πνευματικοί άντρες τάχθηκαν στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά αλλά αίσθηση προκάλεσε σε όλους τους ανθρώπους του πνεύματος η απουσία –από την εκδήλωση- της Ζέτας Μακρυπούλια.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης την δικαιολόγησε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως η Ζέτα Μακρυπούλια δεν μπόρεσε να βρεθεί ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών επειδή αυτή την εποχή διδάσκει στο Χάρβαρντ.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που δεν επιδέχονται διάψευση, η Ζέτα Μακρυπούλια είναι πολύ ενοχλημένη από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και –σε ένδειξη διαμαρτυρίας- σκοπεύει να αυτοεξοριστεί στη Μύκονο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.