Βαρκελώνη – Ιράν – ΑΣΟΕΕ

Γεια σου πιτσιρίκο. Βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη το ΠΣΚ, και επιστρέφοντας σήμερα διαπιστώσαμε με λύπη ότι η επανάσταση δεν έχει γίνει ακόμα. Να ξέρεις πάντως ότι οι Καταλανοί μας περιμένουν. (Αγαπητέ φίλε, σας ευχαριστούμε. Ναι, η επανάσταση δεν έχει γίνει ακόμα αλλά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Καταλανοί καλά κάνουν και μας περιμένουν αλλά όχι για την επανάσταση. Εκεί θα πάμε.)

Aγαπητε Πιτσιρίκο, το Unfollow οργανώνει την επανάσταση στο Ιράν. Τεράστια είναι η ζήτηση, ενώ απ ότι έμαθα οργανώνουν online petition για να μεταφραστεί και στα περσικά. Εδώ βρίσκεται στο Mashhad, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν έξω από το τέμενος του Imam Reza. Ήθελε να μπει και μέσα αλλά έπρεπε να φορέσει τσαντόρ. Στη δεύτερη φωτογραφία, φαίνεται το “αριστερό κόκκινο χέρι” της φίλης μου Ruba από τη Παλαιστίνη να κρατάει το Unfollow (όπως η ίδια μου ζήτησε να επισημάνω). Φιλικά, Βασιλική. Υ.Γ. Το Ιράν ειναι η χώρα με τους πιο φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους που εχω συναντήσει. (Αγαπητή φίλη, αρχίζουμε να μοιάζουμε στο Ιράν γιατί ήδη -μετά το σουξέ του ΣΥΡΙΖΑ- οι περισσότεροι πολιτικοί μας δεν φοράνε γραβάτες. Βέβαια, αν συνεχιστεί αυτό, θα αρχίσουν τους διαγωνισμούς και στο τέλος τους βλέπω με το πουκάμισο ανοιχτό μέχρι τη ζώνη, όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ενώ η Ντόρα θα σκάει μύτη στη λαϊκή με το σουτιέν· μπορεί και ξώβυζη, αν ξυρίσει το στήθος της. Οι Ιρανοί είναι ζεστοί και φιλόξενοι και έχουν πολιτισμό αλλά η φιλοξενία των Αφγανών -πριν τους ξεσκίσουν όλοι, μαζί με εμάς- είναι ασύγκριτη. Σας ευχαριστούμε πολύ.)

Αγαπητέ πιτσιρίκο, είμαι φοιτητής της ΑΣΟΕΕ. Όπως θα γνωρίζεις, υπάρχει ήδη πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στον κλάδο μας καθώς όλο και περισσότερα παιδιά θέλουν όταν μεγαλώσουν να γίνουν λογιστές β’ με 510¤ 9ωρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, τους τελευταίους έξι μήνες η σχολή μας πολιορκείται καθημερινά από τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης που προσπαθούν να εισαχθούν στη σχολή. Δύο μάλιστα φορές κατάφεραν και μπήκαν στους χώρους μας, στο προαύλιο και το κεντρικό κτήριο. Μόνο άσυλο, πλέον, είναι το ψυχιατρικό. Ίσως εκεί, μάλιστα, να ανήκουν, αλλά τους καταλαβαίνω. Δύο φίλοι, τακτικοί του Unfollow, προσπαθήσαμε να δώσουμε στους φίλους ΜΑΤατζήδες ένα τεύχος να διαβάσουν λίγο όση ώρα βαράνε σκοπιές 30 μέτρα από την πύλη του Πανεπιστημίου. Σου στέλνουμε την φωτογραφία που αποδεικνύει τα λεγόμενά μας. Ο αγώνας για την διάδοση του Unfollow δεν σταματά εδώ! Υ.Γ.: Λευτεριά στους ΜΑΤάδες με φλεβίτιδα. Φιλικοσυντροφικά, ΓΤ-ΣΤ (Αγαπητέ φίλε, ο ανταγωνισμός στην ΑΣΟΕΕ είναι μια πολύ παλιά ιστορία. Τον κατάλαβα την πρώτη χρονιά στη σχολή -όταν έβλεπα απέξω να διαδηλώνουν οι χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών- και αποφάσισα να γίνω ρεμάλι. Κάντε το κι εσείς – η επιτυχία είναι σίγουρη. Τα ΜΑΤ να τα δέρνετε. Είναι χρυσαυγίτες με στολή – και επίσημα πια. Αλλά, κυρίως, να τα λυπάστε. Φαντάζεστε τη μια και μοναδική ζωή που έχετε να ζήσετε να ήσασταν ΜΑΤ; Σας ευχαριστούμε πολύ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.