Δυο χρόνια “στο σκοτάδι”

Δυο χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι και “οι έρευνες της Αστυνομίας παραμένουν στο σκοτάδι”. Επίσης, υπάρχει μια περίεργη σιωπή για το θέμα. Ή μήπως δεν είναι περίεργη; Πάντως, ακόμα οι συνάδελφοι των νεκρών μοιάζουν να τους έχουν ξεχάσει. Δεν ακούγεται τίποτα ούτε από τους συγγενείς τους. Τα λαλίστατα την ημέρα της επίθεσης ΜΜΕ σιωπούν επίσης. Γιατί;

Η φωτογραφία είναι από την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο βιβλιοπωλείο “Ιανός”, λίγο πριν από την επίθεση στη Marfin. Ο “Ιανός” είναι ακριβώς απέναντι από τη Marfin. Οι κουκουλοφόροι που φαίνονται στη φωτογραφία επιτέθηκαν στον “Ιανό”. Έσπασαν το βιβλιοπωλείο, περιέλουσαν έναν άνθρωπο με βενζίνη και απείλησαν να τον κάψουν. Παραμένουν ασύλληπτοι. Και θα παραμείνουν.

Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση στη Marfin, έγραφα: “Ομερτά”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.