Εκλογές χωρίς οικογένεια

Από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου είναι εμφανής η απουσία των συζύγων και των παιδιών των πολιτικών αρχηγών. Σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, υπήρχε δίπλα στον πολιτικό αρχηγό μια γυναίκα που ήταν όμορφη, τρυφερή, στοργική, δυναμική, διακριτική, αθόρυβη, καλή μάνα, καλή σύντροφος, καλή μαγείρισσα, υπομονετική, αυτοδημιούργητη, φιλάνθρωπη, φιλότεχνη, ζωόφιλη, συμπονετική και άλλα τέτοια που, αν τα πετύχεις εσύ ποτέ όλα αυτά μαζεμένα πάνω στην ίδια γυναίκα, εμένα να με χέσεις.

Το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί μοιάζουν με εργένηδες και γεροντοπαλίκαρα, ενώ οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους δεν εμφανίζονται πουθενά αποδεικνύει περίτρανα πως -ουσιαστικά- δεν έχουμε εκλογές αλλά πόλεμο.

Και στον πόλεμο τα γυναικόπαιδα είναι στα καταφύγια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.