Σπύρος Γραμμένος – Το κούρεμα

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Σπύρος Γραμμένος είναι κομμωτής. Γι’ αυτό όλοι όσοι έχουν την τύχη να τους κουρέψει ο Σπύρος γίνονται κουκουλοφόροι. Χτες το μεσημέρι, πήγα στο σπίτι του Σπύρου στο Παλαιό Ψυχικό, για να με κουρέψει. Τον παρακαλάω ένα χρόνο να με κουρέψει αλλά ήταν κλεισμένος συνέχεια. Όλη η καλή κοινωνία της Αθήνας στον Σπύρο κουρεύεται.

Πριν σε κουρέψει ο Σπύρος, θέλει να μάθει για τον χαρακτήρα σου, τις πολιτικές σου απόψεις, τη γνώμη σου για το μεταναστευτικό, για το σεξ στην τρίτη ηλικία και άλλα κοινωνικά θέματα, οπότε πήγαμε σε ένα πάρκο για να του εξομολογηθώ. Μαζί ήταν και ο Φιντέλ, ο σκύλος του , γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για να σε κουρέψει ο Σπύρος είναι να σε συμπαθήσει ο Φιντέλ.

Ο Φιντέλ με συμπάθησε -επειδή του έδινα κρυφά από τον Σπύρο καραμέλες και τσικουλάτες-, οπότε πήγαμε στο σπίτι του Σπύρου για το κούρεμα. Βέβαια, πριν από το κούρεμα φάγαμε πάπια Πεκίνου -που είχε μαγειρέψει ο Σπύρος- και στη συνέχεια απολαύσαμε το προφιτερόλ που είχα φτιάξει εγώ. Θα έφτιαχνα λεμονόπιτα -που είναι η σπεσιαλιτέ μου- αλλά η λεμονόπιτα είναι μπελαλίδικο γλυκό, οπότε έφτιαξα προφιτερόλ που το κάνω μέσα σε δέκα λεπτά.

Πριν δοκιμάσουμε το προφιτερόλ εμφανίστηκε η επίσημη δοκιμάστρια του Σπύρου, η οποία πρέπει να είναι ξένη γιατί είχε μάτι φλογισμένο και κορμί φιδίσιο καμωμένο σαν εξωτικό. Το προφιτερόλ πρέπει να της άρεσε πολύ γιατί το έφαγε σχεδόν όλο μόνη της.

Εδώ ο Σπύρος ετοιμάζει τα ξυράφια, τη μαγική τσατσάρα και τα άλλα σκατολοΐδια. Η προετοιμασία για το κούρεμα είναι μια ιεροτελεστία για τον Σπύρο – αν του μιλήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, μπορεί να σε ξεκοιλιάσει.

Αυτά είναι τα μαλλιά μου. Όχι όλα. Έμειναν και κάτι λίγα στο κεφάλι μου. Κατά τη διάρκεια του κουρέματος, ο Σπύρος μου τραγούδησε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αλλά και όλα τα τραγούδια από τα πέντε επόμενα cd του, ενώ έγραψε και ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο με τίτλο “Κούρεψα τον πιτσιρίκο μέσα στον δικό μου οίκο”.

Μετά το κούρεμα, ο Σπύρος μου έδειξε μια νέα τεχνική για να στεγνώνεις τα μαλλιά, η οποία κάνει θραύση αυτήν την εποχή στο Μπέβερλι Χιλς. Βάζεις το πιστολάκι μέσα στο στόμα σου και -μαζί με τα μαλλιά- στεγνώνεις και τον εγκέφαλο. Αυτή η τεχνική έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι τα μαλλιά σου δεν κάνουν ψαλίδα και στέκονται στη θέση τους δυο μήνες αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε με τον ζεστό αέρα γιατί θα σας φύγουν τα σφραγίσματα.

Μετά το κούρεμα, ο Σπύρος με ανάγκασε να φάω μισό πεπόνι και μερικές φράουλες -που είναι το μυστικό για ωραία μαλλιά- και ήπιαμε και μια νταμιτζάνα ρακί από τη γαλλική Ριβιέρα. Μετά, εγώ έφυγα γιατί -εν τω μεταξύ- κόντευε να ξημερώσει. Ήταν το καλύτερο κούρεμα της ζωής μου. Θα τραβάω τις τρίχες μου να μεγαλώσουν, ώστε να με κουρέψει ξανά σύντομα ο Σπύρος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.