Τι ωραίες μέρες!

Ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν οι Ισπανοί της Αθήνας διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία τους στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε συμπαράσταση στους συμπατριώτες τους που είχαν πλημμυρίσει τις πλατείες της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης και άλλων ισπανικών πόλεων, με αίτημα την Πραγματική Δημοκρατία.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, η πλατεία Συντάγματος γέμισε από Έλληνες. Οι Ισπανοί της Αθήνας-που εν τω μεταξύ είχαν μεταφερθεί στο Θησείο- ήταν εκεί.

Τώρα βέβαια, πώς φτάσαμε έναν χρόνο μετά -από κει που ζητούσαμε άμεση δημοκρατία- να συζητάμε για το ευρώ και τη δραχμή, είναι ένα άλλο θέμα.

Δεν έχω καμία αμφιβολία. Οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα – απλά, θα καταρρίψουν και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις. Άρα, είναι χρήσιμες.

Οι δρόμοι μας περιμένουν. Οι δρόμοι είναι το πεπρωμένο μας.

(Τρία ποστ από τις περσινές διαδηλώσεις των Ισπανών έξω από την πρεσβεία τους: “Μαθήματα”, “Ισπανική πρεσβεία – 21/05/11” και “Πώς πέρασα το Σαββατοκύριακο”.)

(Το σύνθημα στη φωτογραφία είναι από την πρώτη ημέρα της συγκέντρωσης έξω από την ισπανική πρεσβεία και το έγραψε μια φίλη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.