Βάλε μέσα τον Αλέξη!

Όλη αυτή η ιστορία με τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου μου θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα. Παίζει η Ελλάδα εναντίον όλων αλλά, βασικά, εναντίον του εαυτού της. Είναι το 89ο λεπτό του αγώνα, χάνουμε με 5-0 και είναι ολοφάνερο πως όλοι οι παίκτες μας είναι δωροδοκημένοι.

Κάτω από την πίεση της εξέδρας -που φωνάζει “βάλε μέσα τον Αλέξη”-, ο προπονητής αναγκάζεται να σηκώσει από τον πάγκο έναν πιτσιρικά, τον Αλέξη Τσίπρα, που εμείς δεν τον έχουμε δει ποτέ να παίζει αλλά έχουμε ακούσει πως στις προπονήσεις βγάζει μάτια και οι ειδικοί παραμιλάνε με το ταλέντο του.

Ο μικρός είναι στον ασβέστη, δένει τα κορδόνια του και ετοιμάζεται να μπει στον αγώνα.

Κάποιοι περιμένουν ο μικρός μέσα σε ένα λεπτό να περνάει συνέχεια συμπαίκτες και αντιπάλους και να βάλει έξι γκολ, ώστε να πάρουμε τη νίκη.

Μπορεί ο μικρός να βάλει έξι γκολ μέσα σε ένα λεπτό;

Όχι, δεν μπορεί. Αλλά μπορεί να αποδειχτεί η δωροδοκία και ο αγώνας να ξαναγίνει. Και αυτή τη φορά, οι δωροδοκημένοι θα είναι στην εξέδρα και ο μικρός θα παίζει από την αρχή.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.