Η μικρή μου φίλη

Χτες το απόγευμα, πήγα να ποτίσω τα λουλούδια επειδή τα άκουσα να κλαίνε και συγκινήθηκα. Καθώς γέμιζα το ποτιστήρι με νερό, συνειδητοποίησα πως συμβαίνει κάτι περίεργο.

Μέσα στο ποτιστήρι ήταν μια σαύρα. Όταν έβαλα το νερό, η σαύρα πήγε στο στόμιο. Και τώρα;

Παρακαλάω τη σαύρα να βγει αλλά -αν και είναι ολοφάνερο πως μπορεί να βγει από το στόμιο- δεν βγαίνει με τίποτα. Βρε χρυσή μου, βρε καλή μου, τίποτα.

Πιάνω κουβεντούλα με τη σαύρα, η οποία με κοιτάει μέσα στα μάτια. Βέβαια, δεν έχει και πού αλλού να κοιτάξει αλλά εγώ ξέρω πως οι σαύρες είναι φοβιτσιάρες. Έπεσα στην ατρόμητη σαύρα.

Αποφασίζω να ρίξω λίγο νερό με το ποτιστήρι, για να την αναγκάσω να βγει. Τα καταφέρνω αλλά η σαύρα δεν φεύγει. Κάθεται και με κοιτάει. Μου αρέσουν οι σαύρες. Μάλλον το έχει καταλάβει.

Αφού έκανα το χρέος μου απέναντι στην πανίδα, αποφάσισα να ασχοληθώ και με τη χλωρίδα. Πότισα τα λουλούδια και -μεταξύ άλλων- πότισα κι αυτό το είδος μπιγκόνιας που δεν ξέρω πώς το λένε αλλά είναι πάρα πολύ ωραίο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.