Ο Ρέστης και οι ρέστοι

Σαν βόμβα έσκασε στη χώρα μας δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο αναφέρεται στο φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές και τους επέτρεψε να βγάλουν μέσα σε 10χρόνια περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα, ενώ απειλούν πως, αν μια αριστερή κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η δήλωση του εφοπλιστή και εθνικού ευεργέτη Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος δήλωσε: «Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες ‘θα σε φορολογήσω’. Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα».

Νομίζω πως ο κ. Ρέστης έπεσε θύμα παρεξήγησης.

Όταν ο κ. Ρέστης λέει “Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα.”, δεν εννοεί πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να τον φορολογήσει επειδή αυτός έχει τον τρόπο να αποφύγει τη φορολογία και τη νομιμότητα.

Όταν ο κ. Ρέστης λέει “Βρες με πρώτα”, εννοεί ότι είναι πάρα πολύ κοντός -σχεδόν νάνος-, οπότε θα δυσκολευτεί πολύ να τον βρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν φαίνεται· πολλοί τον πατάνε κατά λάθος επειδή δεν τον βλέπουν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.