Αποπροσανατολισμός;

Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη σημερινή ειδησεογραφία ήταν το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου στο twitter και ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πολλοί υποστηρίζουν πως τέτοια θέματα έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τις σημαντικές αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση σε βάρος τους.

Όσοι υποστηρίζουν πως ειδήσεις σαν τον αποκλεισμό μιας Ελληνίδας αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα χαράτσια, τους φόρους και τις αποκρατικοποιήσεις ξεχνούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό: πριν από 38 ημέρες, οι πολίτες ψήφισαν.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι πολίτες ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση τα δυο κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Και, αυτή τη φορά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι πολίτες δεν ήξεραν.

Οπότε, ας σταματήσουν πια οι ανοησίες περί αποπροσανατολισμού των πολιτών. Οι πολίτες αποφάσισαν.

Όλοι έχουμε ευθύνη για τις πράξεις μας. Και οι οι ευθύνες έχουν και συνέπειες.

Αυτό το είχαμε ξεχάσει. Για δεκαετίες ήμασταν “αθώοι” – ήμασταν τα “αθώα παιδιά” και το να είσαι Έλληνας θεωρείτο πιστοποιητικό αθωότητας.

Η εποχή της “αθωότητας” τελείωσε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.