Ενιαίο δόγμα χρεοκοπίας

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη η τρόικα και έχει βάλει στο μικροσκόπιο την κυπριακή οικονομία. Η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης -μάλιστα με τον κομμουνιστή πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια- έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά, σκληρά και ειρωνικά σχόλια.Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τη μεγαλοφυή κίνηση του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερος πατριώτης και από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Χριστόφιας οδήγησε επίτηδες την Κύπρο στην χρεοκοπία, ώστε να προσφύγει η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης.

Το σχέδιο του Δημήτρη Χριστόφια είναι μεγαλοφυές, αφού η Κύπρος θα χρωστάει στο μισό πλανήτη, οπότε δεν θα κινδυνεύει από την Τουρκία, μιας και, αν οι Τούρκοι επιτεθούν στην Κύπρο, θα βρουν απέναντί τους τις παντοδύναμες αγορές που θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Η Κύπρος μπορούσε να δανειστεί πανεύκολα από την Κίνα ή την Ρωσία αλλά ο ευφυής Δημήτρης Χριστόφιας ξέρει πως είναι καλύτερα να χρωστάς σε όλους παρά μόνο σε έναν.

Στην ουσία, ο Δημήτρης Χριστόφιας ακολούθησε το πανέξυπνο σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στο ΔΝΤ, για να την προστατεύσει από τον εξ ανατολών κίνδυνο.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας και της Κύπρου είναι, ουσιαστικά, επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος, με το σωστό σκεπτικό πως, αν οι δυο χώρες χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους, δεν κινδυνεύουν από την Τουρκία και, άρα, δεν χρειάζεται να ξοδεύουν ένα σκασμό χρήματα για εξοπλισμούς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.