Η Χρυσή Αυγή δεν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Έξαλλοι έγιναν χρυσαυγίτες και λοιποί φασίστες με τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες· πες μου ποιοι σε υποστηρίζουν, για να σου πω ποιος είσαι. Ούρλιαξαν, χτυπήθηκαν, απείλησαν και τελικά κατάλαβαν. Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι φασίστες είναι χρήσιμοι για την μεγαλοαστική τάξη. Τους ανέχεται, τους προβάλλει στα κανάλια της και τους συντηρεί, ώστε, όταν κινδυνεύσουν τα συμφέροντα των μεγαλοαστών, να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στους εξεγερμένους.

Μόνο ένας ηλίθιος δεν καταλαβαίνει πως η Χρυσή Αυγή “προπονείται” με τους μετανάστες, για να χρησιμοποιηθεί κατά των Ελλήνων.

Όταν τα συμφέροντα των μεγαλοαστών κινδυνεύουν, η αστική δημοκρατία ρίχνει μια εκτροπή, το γυρνάει στον φασισμό -μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα- και μετά αποκαθίσταται η “δημοκρατία”, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Διαβάστε και λίγο ιστορία.

Το γεγονός ότι η μεγαλοαστική τάξη χρησιμοποιεί τους φασίστες δεν σημαίνει πως τους κάνει και παρέα. Τους θεωρεί καθυστερημένους και χρήσιμους ηλίθιους. Αυτό είναι, άλλωστε.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου σε ελληνικό νησί άκουσε την εξής φράση: “Ξέρεις Μιχάλη, εγώ -και πολλοί άλλοι άνθρωποι- δεν μπορούμε να τρώμε σε εστιατόριο που έχει χρυσαυγίτες σερβιτόρους”.

Σε δυο ημέρες, οι χρυσαυγίτες σερβιτόροι είχαν απολυθεί. Στην επόμενη δουλειά τους, δεν θα διατυμπανίζουν πως είναι ναζιστές. Διαφορετικά, δεν θα βρουν δουλειά. Βέβαια, μπορεί να τους συντηρεί η Χρυσή Αυγή…

Το να είσαι ναζιστής οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό. Προσπάθησε να πεις την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής σε έναν τουρίστα και θα φύγει τρέχοντας.

Αυτό, άλλωστε, είναι που φοβίζει τη μεγαλοαστική τάξη: ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής θα βλάψει τον ελληνικό τουρισμό, αφού θα κάνει την Ελλάδα να μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα, οι τουρίστες θα λακίσουν και θα χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ.

Η άμεση αντίδραση της ΕΟΕ με τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το λέει ξεκάθαρα: “Παιδιά, αυτά τα ναζιστικά και τα ρατσιστικά είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Μην τα λέτε παραέξω γιατί οι ξένοι θα μας περάσουν για πιθήκους. Άσε που χάνουμε και χρήματα”.

Καταλαβαίνω την γοητεία που προκαλεί σε μέρος της ελληνικής κοινωνίας η Χρυσή Αυγή. Όταν για 20 χρόνια κυριάρχησαν η αμορφωσιά και η μπουζουκίλα, ήταν λογικό μια ολόκληρη γενιά να λουμπενοποιηθεί και να φάει αμάσητη την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, ακόμα κι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν ούτε ορθογραφία.

Δυο δρόμοι υπάρχουν για αυτούς που ασπάζονται τις απόψεις της Χρυσής Αυγής: ο ένας είναι να συνεχίσουν με τους ναζιστές και να περιθωριοποιηθούν, και ο άλλος να προσπαθήσουν να γίνουν άνθρωποι. Να διαβάσουν, να επιμορφωθούν, να ανοίξουν το μυαλό τους.

Η Χρυσή Αυγή οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Χρυσή Αυγή οδηγεί σε αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό που κανείς δεν έχει ακόμα τολμήσει να πει -για να μην μπουν σε υποψίες οι θαυμαστές της Χρυσής Αυγής- είναι πως την Βούλα Παπαχρήστου δεν την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την Βούλα Παπαχρήστου την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Χρυσή Αυγή.

Στοιχειώδες Ουότσον.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.