Μίκης Θεοδωράκης και Ζακ-Υβ Κουστώ

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Ζακ-Υβ Κουστώ στο κατάστρωμα του Καλυψώ, πάνω από το ναυάγιο του Βρετανικού -το αδελφάκι του Τιτανικού- το 1976. Αυτή η φωτογραφία-θησαυρός είναι από τη συλλογή του κ Πέτρου Νικολαΐδη “Treasures of the Aegean” που θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Αξία, 10-12 Αυγούστου, στο Χαλκί της Νάξου.

Σκέφτηκα να γράψω ένα κείμενο για αυτή τη φωτογραφία αλλά μάλλον δεν χρειάζεται. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι νέος, δυνατός και όμορφος σε αυτή τη φωτογραφία, ο Ζακ-Υβ Κουστώ -πιο Έλληνας από τους Έλληνες- τον ακούει με προσοχή και το Αιγαίο θα ήταν πολύ χαρούμενο εκείνη την ημέρα από αυτή τη μοναδική συνεύρεση.

Ο αγαπημένος Πιέρ-Υβ Κουστώ μάλλον δεν έχει δει ποτέ αυτή τη φωτογραφία του πατέρα του με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Πέτρος Νικολαΐδης, ο Alexander Reichardt και εγώ του την αφιερώνουμε. Και περιμένουμε με αγωνία να δούμε ξανά το Καλυψώ στη Μεσόγειο και στις θάλασσες της Ελλάδας που ο Πιέρ αγαπά όσο και ο πατέρας του.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.