Εδώ Λονδίνο

Η Ελλάδα κατέκτησε χτες το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τον Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο στο Θεό και σε όλους τους Έλληνες, ενώ το αφιέρωσε και στις αγορές μπας και μας λυπηθούν.

Το τζούντο είναι ιαπωνικό άθλημα και πολεμική τέχνη που ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, αφού οι αθλητές είναι ξυπόλητοι, φοράνε μπουρνούζι και φαρδιά παντελόνα και προσπαθούν να ρίξουν ο ένας τον άλλο κάτω με τα χέρια ή με τρικλοποδιές αλλά συνέχεια λύνεται η ζώνη του μπουρνουζιού και αυτοί την δένουν ξανά γιατί ο βασικός κανόνας του τζούντο είναι να μην πατήσεις τη λυμένη ζώνη επειδή είναι ασέβεια προς τον αντίπαλο και μπορεί να πάρει ανάποδες και να σε μαχαιρώσει.

Μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας ήταν και η εμφάνιση του ελληνικού δίδυμου στο μπιτς βόλεϊ, αφού τα κορίτσια μας ήταν 165ες Ολυμπιονίκες.

Στην ιστιοπλοΐα, ο πρωταθλητής μας Νικόλας Θαλασσόλυκος ακυρώθηκε επειδή τον έπιασε η θάλασσα και ξερνοβολούσε αβέρτα.

Πολύ άσχημα τα πήγε και η ελληνική οκτάκωπος γυναικών, αφού -από ένα άσχημο παιχνίδι της τύχης- και τα οκτώ κορίτσια μας είχαν περίοδο και σπάσανε τα κουπιά από τα νεύρα τους.

Οι υπεύθυνοι της ελληνικής αποστολής υπέβαλαν ένσταση και ζήτησαν να επαναληφθεί η κούρσα μόλις περάσουν οι δύσκολες μέρες των Ελληνίδων κωπηλατριών αλλά η ΔΟΕ απέρριψε το αίτημα και επιφυλάχθηκε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να υπάρχει ειδική κατηγορία για τις γυναίκες που έχουν τα ρούχα τους.

Εν τω μεταξύ, η πρωταθλήτριά μας στο βγάλσιμο φρυδιών με τσιμπιδάκι, Ντέλα Κουρέλα, ακυρώθηκε γιατί συμμετείχε στην κατηγορία των 75 κιλών αλλά μετά τον αγώνα την ζύγισαν και ζύγιζε δυόμισι τόνους.

Σήμερα ξεκινάει τις προσπάθειές του στο χαρακίρι της κατηγορίας των 90 κιλών ο πρωταθλητής μας Ευάγγελος Γαργαντούας, ενώ στη ρώσικη ρουλέτα χωρίς σκανδάλη θα αγωνιστεί η μεγάλη ελπίδα της χώρα μας για ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, ο ομογενής από τη Μογγολία Ιβάν ο Τρομερός.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.