Παράλιο Άστρος

Γεια σου Πιτσιρίκο, το UNFOLLOW έχει διαδοθεί πλέον και στο Παράλιο Άστρος. Το τελευταίο τεύχος εξαντλήθηκε αμέσως και ζητήσαμε να μας το φέρουν από την Αθήνα. Σου στέλνουμε μερικές φωτογραφίες από την όμορφη παραλία μας. Σου στέλνουμε και μία φωτογραφία με το φίλο μας το Βασίλη ο οποίος είναι ένας ήρωας της εργατικής τάξης. Δουλεύει μέσα στο λιοπύρι από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 9 το βράδυ, για 20 ευρώ μεροκάματο. Τρέχει πανικόβλητος πάνω-κάτω όλη την ώρα για να σερβίρει φρέντο και μπύρες σε όλους εμάς τους αργόσχολους ρεμπεσκέδες, που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να απλώνουμε τις αρίδες μας στις ξαπλώστρες και να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Πρέπει να δεις με τι αφοσίωση καθαρίζει τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες από την άμμο για να περνάμε εμείς καλά. Ενίοτε τον ανταμοίβουμε με κάνα πουρμπουάρ, να μαζέψει λίγα χρήματα παραπάνω, μπας και τη βγάλει το χειμώνα που συνήθως δεν έχει δουλειά στα χωράφια.

Τις προάλλες, του εξηγούσαμε πως η Πελοπόννησος προβλέπεται να γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Ο Βασίλης χάρηκε που θα έρθουν ιδιώτες επενδυτές να χτίσουν μεγάλα ξενοδοχεία σε αυτή την απέραντη παραλία, γιατί θα βρίσκει πιο εύκολα δουλειά και θα σερβίρει Γερμανούς τουρίστες που είναι πιο πολιτισμένοι – όχι σαν τους βλάχους τους Τριπολιτσιώτες που δεν αφήνουν πουρμπουάρ.

Το πρόβλημα με το Βασίλη είναι ότι δεν έχει διαμορφώσει ταξική συνείδηση. Βέβαια αυτό δε γίνεται ως δια μαγείας· κάποιος πρέπει να τον βοηθήσει (μια μπηχτή προς τη συντρόφισσα Λιάνα, που της πήρες συνέντευξη). Παρ’ όλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι η εργατική τάξη θα σκοράρει στις καθυστερήσεις και το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Κ.Δ.
Π.Τ.
(άνεργοι μηχανικοί).

(Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστούμε. Σωστά επισημαίνετε πως το πρόβλημα είναι πως ο Βασίλης και η εργατική τάξη δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα ταξική συνείδηση. Εμείς δεν πρέπει να πιέσουμε τον Βασίλη και την εργατική τάξη να αποκτήσουν ταξική συνείδηση. Μας καθυστερούν την επανάσταση αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τους περιμένουμε να αποκτήσουν ταξική συνείδηση μόνοι τους. Ας κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, ας αράξουμε στις ξαπλώστρες, ας κάνουμε τις βουτιές μας και -δεν μπορεί- κάποια στιγμή θα αποκτήσει και ο Βασίλης ταξική συνείδηση. Θα νικήσουμε. Κι αν δεν νικήσουμε, δεν πειράζει· θα μας ζήσει ο Βασίλης με τα πουρμπουάρ που θα του δίνουν οι Γερμανοί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.