Τα μυστικά της πισίνας

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Μάικλ Φελπς ότι κατουράει στην πισίνα. Η δήλωση του αθλητή με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε στην Wall Street Journal και προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Μάικλ Φελπς περίμενε να ολοκληρωθούν τα αγωνίσματα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου -και να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση-, για να αποκαλύψει ότι κατουρούσε στην πισίνα.

Οπωσδήποτε, δεν συνάδει με το ολυμπιακό πνεύμα να κατουράς 20 χρόνια στις πισίνες όλου του πλανήτη και να το παραδέχεσαι μόλις εγκαταλείπεις την κολύμβηση· θα μπορούσε αντί για μαγιό να φοράει πάνα για την ακράτεια.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι συναθλητές του που ζητούν να αφαιρεθούν από τον Μάικλ Φελπς τα μετάλλια που έχει κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή αυτοί δεν κατουρούσαν στην πισίνα και κόντεψε να σκάσει η φούσκα τους.

Σε μια προσπάθεια να διορθώσει την κατάσταση, ο Μάικλ Φελπς είπε πως όλοι οι κολυμβητές κατουράνε στην πισίνα και πως αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, αφού είναι για δυο ώρες μέσα στο νερό και δεν βγαίνουν έξω για να κατουρήσουν.

Βέβαια, και οι θεατές των αγώνων κολύμβησης είναι αρκετές ώρες στις κερκίδες, οπότε θα έπρεπε κι αυτοί να κατουράνε στο κάθισμά τους γιατί δεν λέει να κάνεις τόση απόσταση για να φτάσεις στην τουαλέτα και να περιμένεις στην ουρά, με κίνδυνο να χάσεις τα 200 μέτρα ύπτιο που είναι συγκλονιστικά και σου κόβουν την ανάσα.

Μια άλλη λύση είναι να κατουράνε και οι θεατές στην πισίνα, αφού, όπως δήλωσε ο Φελπς, το χλώριο τα σκοτώνει όλα και, άρα, δεν είναι κακό να κατουράς στην πισίνα.

Επίσης, θα ήταν καλό να ρίχνουν χλώριο και στη θάλασσα γιατί έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα εκατομμύρια κατουρίστες και κατουράνε τις θάλασσές μας και εμείς κολυμπάμε μέσα στα κάτουρά τους, αφού δεν υπάρχει χλώριο για σκοτώσει τα μικρόβια που κουβαλάνε στις ουροδόχους κύστες τους.

Αίσθηση στο παγκόσμιο φίλαθλο κοινό έχει προκαλέσει και η δήλωση του Μάικλ Φελπς πως δεν κατουράει μόνο μέσα στην πισίνα αλλά πέρδεται κιόλας.

Ο Μάικλ Φελπς τόνισε πως πριν από κάθε αγώνα τρώει δυο πιάτα φασολάδα και δυο πιάτα φακές, ώστε να πέρδεται ασύστολα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού οι πορδές αφενός του δίνουν μεγαλύτερη ώθηση και αφετέρου σηκώνουν κυματάκι που δυσκολεύει τις προσπάθειές των άλλων κολυμβητών.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.