Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες;

Ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και μάλλον θα παραμείνει εκεί για πολύ καιρό, αφού ο Ισημερινός του χορήγησε μεν πολιτικό άσυλο αλλά η Βρετανία -διοργανώτρια των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων- δεν του χορηγεί ασφαλή έξοδο.Η Βρετανία απειλούσε με έφοδο στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks και έκδοσή του στη Σουηδία -όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος δυο γυναικών- αλλά ο Ασάνζ πιστεύει πως θα καταλήξει στις Ηνωμένες Πολιτείες που τον έχουν στην μπούκα μετά τη δημοσιοποίηση 250 χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων από αμερικανικές πρεσβείες.

Στην περίπτωση του Τζούλιαν Ασάνζ, η ελληνική διπλωματία και η ελληνική κυβέρνηση έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία.

Έπρεπε η Ελλάδα να δώσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, να καταφύγει στην ελληνική πρεσβεία και στη συνέχεια να τον παραδώσουν στους Αμερικανούς.

Αν παραδίδαμε τον Ασάνζ στους Αμερικανούς, θα μας έβλεπε με καλύτερο μάτι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μας χάριζαν και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ.

Πού είναι ένας Πάγκαλος, όταν τον χρειάζεσαι; Γιατί μπορεί να μην τα φάγαμε μαζί αλλά τον Οτσαλάν τον δώσαμε μαζί. Και οι ρουφιανιές πληρώνονται.

(Όταν ο Οτσαλάν βρέθηκε από την πρεσβεία μας στα χέρια των Τούρκων, θυμάμαι τον Μίκη Θεοδωράκη -που τότε είχε εντελώς διαφορετικές απόψεις από αυτές που έχει σήμερα- να κάνει δυναμική και κρίσιμη παρέμβαση υπέρ της κυβέρνησης Σημίτη και να λέει πως οι Έλληνες δεν είναι ρουφιάνοι και προδότες. Οι Έλληνες ρουφιάνοι; Άντε καλέ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.