Διάσημο Αμερικάνικο παιχνίδι έχει πίστα βασισμένη στα Μετέωρα

Φίλε πιτσιρίκο, είμαι όψιμος αναγνώστης σου γιατί παλιότερα πίστευα ότι κάποια μαλακία παίζει με την πάρτη σου. Πώς γίνεται ας πούμε να μην είσαι διαπλεκόμενος, να μην έχεις φράγκα από τον μπαμπάκα σου με την σέσουλα (πιστεύω, δεν έχω και το εκκαθαριστικό σου, υποθέσεις κάνω) και μας έγινες διάσημος με ένα blog. Δεν το χωρούσε αυτό ο νους μου ως μικρός, καθόσον είχα γαλουχηθεί με την ιδέα ότι μόνο ρεμούλα=πρόοδος, από τα καθ’ όλα σύγχρονα ελληνικά μέσα μαζικής εξημέρωσης (αυτό είναι κλεμμένο από τον Πανουσάκο). Τέλος πάντων, θα σου διηγηθώ μια ιστορία που αν είχα blog, θα την έγραφα σίγουρα αλλά μιας και βαριέμαι να το κάνω το στέλνω σε σένα ευελπιστώντας να το δημοσιεύσεις όπως και τόσα άλλα ενδιαφέροντα email από αναγνώστες σου (το δικό μου μάλλον καμένο είναι παρά ενδιαφέρον, αλλά δεν γαμιέται).

Μετά την δουλειά που λες (μην παραξενεύεστε που έχω δουλειά, μετά τις σπουδές μετανάστευσα και εγώ, έτσι να βιοπορίζομαι βρε αδερφέ….) έκατσα και εγώ όπως πολλά παιδιά της ηλικίας μου (και μη) να λιώσω στον υπολογιστή με το γνωστό παιχνίδι Call of Duty Modern Warfare 3 (δεν μπορείς να πεις, είμαι επακριβής ο άτιμος…).

Εκεί λοιπόν που ήταν να φορτώσει η επόμενη πίστα (ή map για τους αγγλομαθείς), τσουπ, βλέπω δυο σημαίες που είναι οικείες για μένα και δεν τις έχω δει στα διάφορα media της ξένης χώρας όπου βρίσκομαι. Πρόκειται για την γνωστή κίτρινη με τον δικέφαλο αετό (αυτή που μοιάζει με της ΑΕΚάρας μας) του Βυζαντίου και την άλλη την μπλε με τον σταυρό χωρίς τις ρίγες, την παλιά Ελληνική. Σε αυτό το σημείο τρώω την πρώτη φλασιά και λέω ρε μπας και η πίστα αυτή είναι στην Ελλάδα ή κάτι τέτοιο? Αρνούμαι να πιστέψω την ιδέα αυτή, καθόσον μιλιταριστικά αμερικάνικα παιχνίδια δεν μας έχουν συνηθίσει σε τουρνέ στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Συνήθως οι εικονικές συρράξεις κυμαίνονται είτε σε γνωστές “συμμαχικές” χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία), είτε σε “εχθρικές” χώρες όπου (εικονικά πάντα) εμείς οι αμάσητοι δημοκρατικοί Αμερικάνοι κομάντος σκοτώνουμε κακούς Άραβες ή Ρώσους τρομοκράτες ούτως ώστε να γλιτώσουμε τον κόσμο από μια πιθανή δικτατορία (διαφορετική της γνωστής αμερικανο-τραπεζικής που ζούμε τώρα και την έχουμε συνηθίσει και είμαστε χαρούμενοι με αυτήν βρε αδερφέ).

Να μην τα πολυλογώ, όπως συνέχιζα την σταυροφορία μου εναντίον των εχθρών της ανθρωπότητας (εικονικά πάντα), άρχισα να βλέπω τα κτίρια της πίστας, υπερυψωμένα, να μοιάζουν σαν εκκλησίες με χριστιανικές εικόνες, να έχουν από κάτω τους έναν απύθμενο γκρεμό και τα διάφορα κτίρια να συνδέονται μεταξύ τους με διάφορες γέφυρες. Ρε μαλάκα μου, λέω, αυτό μοιάζει πολύ με τα Μετέωρα τα μοναστήρια. Αρνούμαι δις να το πιστέψω, για τους λόγους που έγραψα παραπάνω.

Τελικά, ενώ ήμουν πεπεισμένος ότι η σταυροφορία μου όδευε προς φανερή (χολυγουντιανών διαστάσεων, μην σου πω) ήττα εναντίον μας (η τήρηση της τάξης και της δημοκρατίας θα έπρεπε να περιμένει μέχρι την επόμενη φορά, μπας και αλλάξει το γούρι), λέω να κάτσω λίγο στα αυγά μου και να περιεργαστώ την πίστα, που φάνταζε οικεία. Εκεί σε μια γωνιά που λες, πάω και κάνω ζουμ σε μια πινακίδα και βλέπω να αναγράφεται στην μητρική μου γλώσσα: “Η Ιερά Μονή είναι ανοικτή”. Πάνω σε αυτό που λες, παθαίνω οριστικά μουνόπλακα (που λέει και ο λαός). Κοίτα να δεις λέω που τελικά είναι όντως η πίστα εμπνευσμένη από ελληνικό μοναστήρι. Στις φωτογραφίες παρακάτω (link του dropbox) θα δεις όλα τα screenshots που πήρα από την πίστα και σε μία από αυτές φαίνεται η επιγραφή “Ιερά Μονή Αγίου Μετεώρου”.

Τελικά όντως το άκρως μιλιταριστικό, προπαγανδιστικό και αμερικάνικο παιχνίδι έχει αναφορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα πανέμορφα μοναστήρια των Μετεώρων. Οι ξένοι αναγνωρίζουν την φυσική ομορφιά της Ελλάδας και την ιστορία της. Ίσως και εμείς θα έπρεπε να είμαστε πιο σεβάσμιοι απέναντι της, και όχι να είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα στους πιστωτές, μόνο και μόνο επειδή οι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να παλέψουν για την Ελλάδα και προσκυνούν τους ελεγκτές της τρόικας.

Για την ιστορία (της ΣΤ Δημοτικού), η πίστα λέγεται Sanctuary (ησυχαστήριο). Στην ιστοσελίδα wiki του παιχνιδιού αναφέρεται ότι ο αρχικός της τίτλος ήταν Meteora και είναι όντως μια (όσο το δυνατόν) ρεαλιστική απεικόνιση των Μοναστηριών των Μετεώρων. Link για το wiki του παιχνιδιού: http://callofduty.wikia.com/wiki/Sanctuary

Link στο dropbox όπου μπορείς να δεις τις φωτό από το παιχνίδι: https://www.dropbox.com/sh/8ozlyqode91lwnd/O7pI-oE4Dv

Με εκτίμηση,
…….. ο (ά-)πιστος follower σου

ΥΓ1: Αν αποφασίσεις να γράψεις κάτι με βάση το email μου, σε παρακαλώ να μην δημοσιεύσεις ούτε το όνομά μου (αν σου εμφανίζεται στο email header) ούτε το email μου, ούτε το ψευδώνυμο με το οποίο υπογράφω (τρομάρα μου).
ΥΓ2: Αν αποφασίσεις να γράψεις κάτι, μπορείς να πάρεις την ιστορία που έγραψα πάνω και να την ξεσκίσεις. Γράψε ό,τι θες με βάση τις πληροφορίες που σου έδωσα.

(Αγαπητέ φίλε, δημοσιεύω το μέιλ σου γιατί είναι το πρώτο που λαμβάνω μετά από πάρα πολλούς μήνες που δεν αφορά την πολιτική, τις απολύσεις και την δυστυχία. Συνέχισε να παίζεις. Θέλω να παίξω κι εγώ. Αλλά όχι στον υπολογιστή, στον δρόμο. Βγαίνω κάθε μέρα με την μπάλα μου αλλά τα άλλα παιδιά δεν βγαίνουν. Καλό παιχνίδι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.