Μήνυμα ελπίδας από τη Ζάκυνθο

Από τους 388 τυφλούς της Ζακύνθου που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές, παρουσιάστηκαν και εξετάστηκαν οι 221 και διαπιστώθηκε πως μόνο οι 34 είναι πραγματικά τυφλοί και δικαιούνται το επίδομα τυφλότητας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτυχοι και βλέπουν κανονικά. Αυτή η ιστορία με τους «τυφλούς» της Ζακύνθου στέλνει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της χώρας.Όλοι βιάζονται να καταδικάσουν τους απατεώνες που δεν ήταν τυφλοί –ξεχνώντας, βέβαια πάντα να αναφέρουν πως κάποιος κομματικός τοπικός άρχοντας υπέγραφε τα πιστοποιητικά τυφλότητας και κάποιος γιατρός τους έδινε τη βεβαίωση και αυτοί οι δυο παραμένουν ατιμώρητοι- και δεν παρατηρούν το πιο σημαντικό.

Μπορεί κάποιοι από τους ντεμέκ τυφλούς της Ζακύνθου να συνεχίζουν να προσκομίζουν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις –σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα τυφλότητας- αλλά κανείς από αυτούς δεν πήγε να βγάλει τα μάτια του με το κουτάλι, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως είναι τυφλός και δικαιούται το επίδομα.

Άρα, η οικονομική κατάσταση στη χώρα δεν είναι τραγική. Αν ήταν τραγική θα τυφλώνονταν μόνοι τους, για να πάρουν το επίδομα.

(Μην νομίζει κάποιος πως οι Ζακυνθινοί που προσποιούνταν τους τυφλούς για να παίρνουν το επίδομα ντρέπονται. Είχα φέτος το καλοκαίρι την ευκαιρία να διαπιστώσω πως δεν ντρέπονται καθόλου. Ούτε ο πρώην νομάρχης και ο οφθαλμίατρος ντρέπονται. Κάποιοι «τυφλοί» μάλιστα αισθάνονται και αδικημένοι που τους έκοψαν το επίδομα τυφλότητας. Αυτά συμβαίνουν, αν έχεις εντελώς χεσμένη την αξιοπρέπειά σου. Κάτσε εσύ μετά και περίμενε να σε σώσει ο Τσίπρας. Ούτε ο Θεός δεν μας σώζει. Από τους εαυτούς μας.)

(Η φωτογραφία είναι από το καλοκαίρι του 2011. Κλείνω τα μάτια του Διονυσίου Ρώμα, για να μην βλέπει τους τυφλούς Ζακυνθινούς που βλέπουν σαν αετοί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.