Ο Εμφύλιος κι ο Αγιασμός, II

Γειά σου πιτσιρίκο, με δεδομένο ότι έχω δεχτεί αντι-σημιτικές επιθέσεις (από Ισπανούς κι Έλληνες, “αριστερούς” ή “φασίστες”), υποθέτω ότι οι Ισπανοί φασίστες θα με θυμούνται και σίγουρα θα κυνηγούν κι εμένα μαζί με τους μετανάστες (και τις μετανάστριες).

Η ουσία του προηγούμενου email μου είναι απλή: η κρισιμότητα της παρούσας ιστορικής περιόδου για την κρατική υπόσταση και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδος είναι τόσο σοβαρή, που δεν επιτρέπει (άλλο ένα) εθνικό διχασμό.

Τονίζω, ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνισμό, δεν μπόρεσα να διακρίνω κράτη ή σημαντικές προσωπικότητες που να είναι πραγματικοί Φιλέλληνες. Ενώ σε άλλες περιόδους (1821, 1940) η Ελλάς είχε συμμάχους!

Επιπλέον, τα πολύπλοκα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, δεν μπορούν πλέον να προσεγγιστούν (πόσο μάλλον να επιλυθούν) με το μεσσιανικό δογματισμό των “αριστερών”, των “φασιστών” ή του “Αγίου Πνεύματος”.

Πολλούς χαιρετισμούς από την πολυ-πολιτισμική Νέα Υόρκη,

F.

Αγαπητέ Federico έχεις δεχτεί αντισημιτικές επιθέσεις από Έλληνες και Ισπανούς αριστερούς; Δεν το πιστεύω. Εκτός αν εννοείς τίποτα “σοσιαλιστές”.

Ο “εθνικός διχασμός” υπάρχει εδώ και αιώνες και είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν. Αυτά τα εθνικά που γράφεις μου φαίνονται λίγο παρωχημένα.

Γιατί σου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχουν Φιλέλληνες;

Πώς να υπάρχουν Φιλέλληνες, αφού δεν υπάρχουν Έλληνες;

Από την άλλη, βρίσκω εξοργιστικό να είσαι στη Νέα Υόρκη και να κουνάς το δάχτυλο στους κατοίκους της Ελλάδας, υποδεικνύοντας τους ποιο είναι το σωστό και τι πρέπει να κάνουν. Μου θυμίζεις τη Μαντάμ Σουσού.

Φαντάζεσαι να φύγουμε όλοι από την Ελλάδα και να δίνουμε συμβουλές από το εξωτερικό σε όσους δεν μπορούν να φύγουν;

Αυτό είναι απαράδεκτο.

Χαιρετισμούς από το Λος Άντζελες

π.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.