Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ στο TEDxAcademy

Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ ήταν ένας από τους ομιλητές στο TEDxAcademy 2012 που διεξήχθη χθες στο Μουσείο Μπενάκη. Το θέμα της ομιλίας του ήταν “Mηχανικοί της Εδέμ: δημιουργώντας θαλάσσια καταφύγια στην Ελλάδα”. Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται -με δική του πρωτοβουλία- για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στη Σαντορίνη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο αφανισμού των ψαριών στις Κυκλάδες εξαιτίας της υπεραλιείας και της παράνομης αλιείας, τόνισε πως η θάλασσα είναι τεράστιος πλούτος για την Ελλάδα και μας κάλεσε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας από τις θάλασσές μας.

Στην ομιλία του, ο Πιέρ-Υβ Κουστώ αποκάλυψε πως, όταν ήταν παιδί, φοβόταν τις καταδύσεις αλλά ο φόβος του για τη θάλασσα μετατράπηκε σε πάθος. Με βάση τη δική του εμπειρία έκανε την εξής παρότρυνση: “Χρησιμοποιήστε τους φόβους σας και εκμεταλλευτείτε τους δημιουργικά”.

Παρακολουθώντας χτες τα σχόλια του Πιέρ-Υβ Κουστώ στο Twitter, κατάλαβα πως ενθουσιάστηκε από τους ομιλητές στο TEDxAcademy. Το σχόλιό του ήταν: “It was an immense pleasure to attend this event and I have learnt a lot from the amazing speakers. Loved it!”.

Έχοντας την τύχη να έχω γνωρίσει τον Πιέρ-Υβ και να έχω συζητήσει μαζί του, ξέρω πως είναι ένας άνθρωπος με φλόγα, πάθος και νιάτα. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που προσπαθεί να κάνει αλλά δεν το βάζει κάτω. Έχει δεθεί στο κατάρτι -σαν τον Οδυσσέα- και προχωράει. Θα τα καταφέρει.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.