Περιπτεράς να γίνεις γιέ μου


Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά και απελευθερώνεται η πώληση τσιγάρων και καπνού, ενώ υπάρχει η σκέψη τα περίπτερα να πουλάνε και χασίς, ώστε να τονωθεί το ηρωικό επάγγελμα του περιπτερά που περνάει μαύρες μέρες.

Προφανώς, το επάγγελμα του περιπτερά άνοιξε επειδή έχουν κλείσει τα μισά περίπτερα της χώρας και η κυβέρνηση σκέφτηκε πως μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που θα ανοίξουν περίπτερο όχι για να δουλέψουν και να ζήσουν αλλά επειδή ήταν το όνειρο τους από παιδιά να γίνουν περιπτεράδες και μέχρι τώρα δεν είχαν το δικαίωμα.

Τα περίπτερα θα μετατραπούν σε μικρά σούπερ μάρκετ και θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Βέβαια, τα περίπτερα θα είναι ακόμα πιο ελκυστικά και για τους κλέφτες. Ειδικά, τα πρεζόνια θα κάνουν πάρτι.

Θα ενθουσιαστούν οι κλέφτες που θα υπάρχουν περίπτερα παντού και θα έχουν πια –εκτός από χρήματα- της Παναγιάς τα μάτια.

Άμα ξεμένεις από φράγκα, θα πετάγεσαι μέχρι το περίπτερο και θα κάνεις το περίπτερο ATM. Αντί για κάρτα, θα χρησιμοποιείς καραμπίνα.

Με μια ληστεία στο περίπτερο θα βγάζεις τον μήνα. Κι από λεφτά, κι από τσιγάρα, κι από σοκολάτες, κι από καπότες, κι από διάφορα άλλα σκατολοΐδια.

Και δεν θα είναι καμιά δύσκολη ληστεία, αφού στα περίπτερα υπάρχει συνήθως ένας μόνο άνθρωπος που –τις περισσότερες φορές- είναι ένας μπάρμπας ή μια θείτσα.

Προβλέπω –μετά από τις χιλιάδες ληστείες και δολοφονίες περιπεράδων- τα περίπτερα της χώρας να μετατρέπονται σε πολυβολεία.

Θα είναι μέσα ταμπουρωμένος ο περιπτεράς με το Καλάσνικοφ και το μπαζούκας, και θα σου δίνει τα τσιγάρα μέσα από μια σχισμή.

Οι περιπτεράδες θα είναι οι νέοι ήρωες της Ελλάδας. Θα σου λέει ο άλλος πως θα ανοίξει περίπτερο και θα ξέρεις πως είναι γενναίος. Ή έχει αυτοκτονικές τάσεις.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.